Hráčovi Janova hrozí za ovplyvňovanie zápasov šesťročný trest

Na snímke hráči Janova Ezequiel Matias Munoz (vľavo) a Armando Izzo oslavujú víťazstvo v dohrávke 3. kola talianskej Serie A vo futbale FC Janov - AC Fiorentina (1:0) 15. decembra 2016.
Na snímke hráči Janova Ezequiel Matias Munoz (vľavo) a Armando Izzo oslavujú víťazstvo v dohrávke 3. kola talianskej Serie A vo futbale FC Janov - AC Fiorentina (1:0) 15. decembra 2016. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. mar 2017 o 20:44

Podozrivé sú dva zápasy z predminulej sezóny Serie B, kedy Armando Izzo obliekal dres Avellina.

RÍM. Obranca talianskeho futbalového klubu FC Janov Armando Izzo môže dostať až šesťročný trest zákazu činnosti za ovplyvňovanie výsledkov.

Tvrdý trest a navyše finančnú pokutu 20-tisíc eur pre 25-ročného hráča požaduje Talianska futbalová federácia.

"Je to veľká rana, nečakal som to. Pravda raz vyjde najavo, ale momentálne prežívam peklo," povedal podľa agentúry AP Izzo, ktorý v novembri dostal prvú nomináciu do talianskej reprezentácie na kvalifikačný zápas MS s Lichtenštajnskom a prípravný duel s Nemeckom.

Podozrivé sú dva zápasy Avellina z predminulej sezóny Serie B.

Vyšetruje sa výsledok stretnutia zo 17. mája 2014 Avellino - Modena 1:0 a o týždeň neskôr aj víťazstvo Avellina nad Regginou 3:0. Izzo v tom čase obliekal dres Avellina.

Rovnaké tresty požaduje talianske federácia aj pre bývalého kapitána tímu Francesca Millesiho a Lucu Piniho, ktorý už ukončil kariéru. Avellino čelí pokute 145-tisíc eur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Hráčovi Janova hrozí za ovplyvňovanie zápasov šesťročný trest