Vegas berú prvú finálovú výhru. Bude to tesné, odkazuje tréner Floridy

Shea Theodore a Adin Hill.
Shea Theodore a Adin Hill. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|4. jún 2023 o 06:36 (aktualizované 4. jún 2023 o 07:20)

Eichel sa dostal na hranicu 20 bodov, Tkachuk nebodoval.

NHL - finále, 1. zápas

Vegas - Florida 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Góly: 18. Marchessault (Stephenson, Theodore), 31. Theodore (McNabb, Howden), 47. Whitecloud (Barbašev, Eichel), 54. Stone, 59. R. Smith (Eichel) - 10. E. Staal (Lundell), 40. Duclair

Brankári: Hill 33/35 - Bobrovskij 29/33

/stav série 1:0/

VEGAS. Hokejisti Vegas Golden Knights vstúpili do finále víťazstvom v domácom zápase proti Floride Panthers. Vyhrali 5:2.

Od 10. minúty prehrávali, keďže skóroval Eric Staal. Odpovedal mu v 18. minúte Marchessault. Následne ich v polovici zápasu po prvýkrát poslal do vedenia Theodore a na konci prostredného dejstva sa presadil Duclair.

Tretia tretina bola v réžii "zlatých rytierov". Hoci nemali výraznú streleckú prevahu, boli efektívnejší. Víťazný gól strelil v 47. minúte Whitecloud a skóre v nasledujúcich minútach upravili Stone a Smith.

Ide o cenné víťazstvo. Panthers totiž na ľadoch súperov zvyknú vyhrávať.

"Boli sme pripravení," zhodnotil Jonathan Marchessault. "Chceli sme hrať správne a udržať si disciplínu. Dnes sme boli schopní byť lepším tímom."

VIDEO: Zostrih zápasu Vegas - Florida (1. finále)

Shea Theodore prezradil, že cieľom Vegas bolo nepodľahnúť tvrdej hre súpera a držať si svoj systém.

"Bude to tesné. Zhlboka dýchajte," odkazuje fanúšikom tréner Floridy Paul Maurice. Jeho tím v tohtoročnom play-off prehral prvý zápas v sérii iba raz, na samom začiatku proti Bostonu.

Brankár Vegas Adin Hill pomohol k víťazstvu 33 úspešnými zákrokmi. Hill v zápase predviedol aj zákrok, ktorí ľudia počastovali prívlastkom "najkrajší v play-off".

VIDEO: Brankár Adam Hill a jeho parádny zákrok

Brankár Floridy Sergej Bobrovskij vykryl 29 z 34 striel, v play-off si pripísal iba druhú prehru v 12 zápasoch.

"Chytalo sa mi dobre, bol to z mojej strany solídny duel. Súper si okrem piatich gólov vytvoril aj viacero ďalších šancí, takže som sa nenudil," povedal Bobrovskij.

Oba tímy sú vo finále play-off druhýkrát v histórii a usilujú sa zhodne o prvý zisk majstrovského pohára. Druhý súboj finálovej série o Stanleyho pohár je na programe v noci na utorok opäť v Las Vegas (2.00 SELČ).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vegas berú prvú finálovú výhru. Bude to tesné, odkazuje tréner Floridy