Odohral Chára posledný zápas? Aréna skandovala, ruku mu podali aj rozhodcovia

Zdeno Chára v poslednom zápase sezóny 2021/22.
Zdeno Chára v poslednom zápase sezóny 2021/22. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|30. apr 2022 o 08:48

Slovenský obranca sa rozlúčil gólom.

NEW YORK. Zdeno Chára ukončil sezónu 2021/2022 štýlovo.

Jeho New York Islanders síce podľahli Tampe Bay 4:6, no slovenský zadák strelil gól v poslednej minúte, o ktorom sa vraví, že by mohol byť jeho vôbec posledný.

Najstarší hokejista súčasnej NHL bol na modrej čiare, keď sa "ostrovania" pokúšali o malý zázrak - vydolovať aspoň bod v posledných desiatkach sekúnd duelu proti obhajcovi titulu. Iskierku nádeje vykresal Chára.

Prebral si puk a prudkým švihom prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

Oslava gólu bola špeciálna. Chára sa napriek nepriaznivému stavu naširoko usmieval, radosť bolo vidieť i na tvárach jeho spoluhráčov.

Po góle aj po stretnutí sa UBS Arenou ozývalo "Chára, Chára".

Trenčiansky rodák nemá vyjasnenú budúcnosť - preto, ak to bola jeho rozlúčka, mu ju tribúny aj aktéri stretnutia dopriali.

Po zápase mu osobne prišli podať ruky všetci hráči súpera aj s krajanom Erikom Černákom. Nasledovali ich rozhodcovia.

"Neviem to ani opísať. Po tele mi behali zimomriavky," vravel po zápase o poslednej minúte a pozápasovej rozlúčke legendárny bek. "Boli to krásne momenty. Budem si to vážiť do konca života."

Chára odohral 1680 zápasov, najviac spomedzi obrancov v histórii NHL. Hral za New York Islanders, Ottawu Senators, Boston Bruins a Washington Capitals. Raz vyhral Stanley Cup, Norrisovu trofej aj Mark Messier Leadership Award.

Celkovo v kariére strelil 209 gólov a pripísal si 471 asistencií. Odsedel si 2085 trestných minút a v tabuľke +/- má +301 bodov. V rovných 200 zápasoch v play off pridal 18 gólov a 52 asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Odohral Chára posledný zápas? Aréna skandovala, ruku mu podali aj rozhodcovia