Lídrom Ukrajiny na MS je veterán, ktorý prešiel draftom. Jeho brat reprezentoval Rusko

Ukrajinci v prvom stretnutí MS 1B-divízie zdolali Srbsko. Podporiť ich prišlo aj niekoľko desiatok fanúšikov.
Ukrajinci v prvom stretnutí MS 1B-divízie zdolali Srbsko. Podporiť ich prišlo aj niekoľko desiatok fanúšikov. (Autor: IIHF)
Jakub Bobovič|28. apr 2022 o 09:00

Ukrajina začala šampionát 1-B divízie vysokou výhrou. V dôležitom zápase vyzve Poľsko.

BRATISLAVA. Zatiaľ čo väčšina európskych hokejových súťaží vrcholí a reprezentácie krajín účinkujúcich v elitných kategóriách majstrovstiev sveta, sa postupne dávajú dokopy, v poľskom Tychy odštartovali Majstrovstvá sveta 1-B divízie.

Srbi na úvod s dvoma debaklami

V otváracom stretnutí turnaja Japonsko presvedčivo zdolalo Srbsko 8:0. Srbi utŕžili debakel aj v druhom stretnutí, nad ich sily bola Ukrajina, ktorá ich zdolala 7:0. 

Stretnutie Ukrajiny proti Srbsku pripomínalo hru mačky s myšou. Niekdajší účastník elitnej kategórie MS prestrieľal svojho súpera 52-13 a jeho hráči, hrajúci na pol plynu, Srbom smerom dopredu nedovolili takmer nič.

Sú to práve Ukrajinci, ktorí na turnaji pútajú najviac pozornosti. V prvom vystúpení na MS 1-B divízie proti Srbsku mali prevahu nielen na ľade, ale aj v hľadisku.

Hoci zápas sledovala len hŕstka fanúšikov, tých ukrajinských bolo počuť takmer neustále.

Účastník deviatich majstrovstiev sveta elitnej kategórie sa už dlhšiu dobu potáca v nižších kategóriách.

V 1-B divízii, ktorá je v hierarchií majstrovstiev sveta treťou najvyššou, ak berieme do úvahy, že turnaj bol v rokoch 2020 a 2021 zrušený, účinkuje Ukrajina tretí rok po sebe.

Na turnaji elitnej kategórie sa jej hokejisti predstavili naposledy v roku 2007.

1-B divízia MS v hokeji 2022

Majstrovstvá sveta 1-B divízie sa v roku 2022 hrajú v poľskom Tychy. Víťaz MS 1-B divízie, ktorá je v hierarchií šampionátov treťou najvyššou, postúpi do 1-A divízie, kde aktuálne účinkujú Slovinsko, Maďarsko, Litva, Južná Kórea a Rumunsko.

Režisérom úvodnej výhry bol draftovaný veterán

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Lídrom Ukrajiny na MS je veterán, ktorý prešiel draftom. Jeho brat reprezentoval Rusko