Manažér HC Košice: Kritika po pohári? Kto chce, si do nás kopne

V semifinále Slovenského pohára dali Košičania príležitosť juniorom, za čo si od fanúšikov vyslúžili kritiku.
V semifinále Slovenského pohára dali Košičania príležitosť juniorom, za čo si od fanúšikov vyslúžili kritiku. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|27. nov 2021 o 10:40 (aktualizované 30. nov 2021 o 11:01)

Negatívne emócie sa snaží nevnímať.

V úvode sezóny chvíľu trvalo, kým sa osemnásobný majster Slovenska dostal na víťaznú vlnu. Hokejisti HC Košice sa už síce udomácnili v hornej polovici tabuľky, no športový manažér klubu GABRIEL SPILAR vraví, že o spokojnosti ešte nemôže byť reč.

V rozhovore pre Sportnet zareagoval na kritiku fanúšikov po nedávnej vysokej prehre v semifinále Slovenského pohára so Žilinou a vyjadril sa aj k novým posilám z tímu Bratislava Capitals.

Pre početnú maródku v tíme zapríčinenú covidom a následnú karanténu odložil klub tri zápasy. Aká je u vás aktuálna situácia?

Zastavili sme na určitý čas tréningový proces. Pomaly začíname opäť trénovať a postupne sa dostávame späť do normálu. V súčasnej dobe to už nie je nič neobvyklé.

Hlavné je, že chlapci sú v poriadku a na budúci týždeň by sme sa mali vrátiť do zápasového kolotoča. Vieme, že po prestávke je to vždy náročnejšie. Verím, že začneme zbierať víťazstvá a pôjdeme v tabuľke hore.

Čo sa v rozhovore dozviete

  • Prečo podľa Spilara nemá hokejový pohár výpovednú hodnotu?
  • Ako si užil búrlivú atmosféru v Prešove v poslednom derby?
  • Je vedenie klubu spokojné s aktuálnym piatym miestom?
  • Čo vraví na hru ruských útočníkov Paršina a Pereskokova?
  • Na akú pozíciu hľadá jedného hráča?

Sezónu ste odštartovali troma prehrami v rade, z ktorých sa mužstvo dokázalo rýchlo oklepať. Po 17 zápasoch máte na konte deväť výhier a s 29 bodmi patrí Košiciam piata priečka. Ako hodnotíte prvú tretinu sezóny?

Náročný štart pre mňa nebol žiadnym prekvapením. Pred sezónou prišili noví tréneri a došlo k obmene kádra. Chvíľu trvalo, kým si na seba všetci navzájom zvykli. Samozrejme, nikoho v klube netešilo, že sme mali viacero prehier po sebe.

Ešte ale ani zďaleka nie sme tam, kde by sme chceli byť. Stále pracujeme na zlepšení našej hry. Ostávam teda pokojný. Symbióza medzi hráčmi a trénermi je veľmi dobrá. Je tam obojstranný rešpekt. Som presvedčený o tom, že budeme aj naďalej napredovať.

Viacerí košickí priaznivci niesli ťažko prehru v prvom zápase semifinále Slovenského pohára so Žilinou 0:9. Na zápas boli nominovaní hráči juniorského tímu. Prekvapila vás kritika, ktorá sa na klub zniesla zo sociálnych sietí?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Manažér HC Košice: Kritika po pohári? Kto chce, si do nás kopne