Najmladší tím v histórii? Boj o miestenky na MS v znamení obrovskej konkurencie

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay s hráčmi na tréningu počas reprezentačného zrazu.
Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay s hráčmi na tréningu počas reprezentačného zrazu. (Autor: TASR - Roman Hanc)
Patrik Fotta|7. feb 2023 o 18:30

Slováci sa pripravujú na zápasy s Nemeckom.

KOŠICE. Má iba 20 rokov no je najlepším strelcom v tíme trojnásobného majstra Slovenska HKM Zvolen.

Reprezentačná pozvánka od Craiga Ramsayho a Miroslava Šatana na prípravné zápasy proti Nemecku útočníka Maroša Jedličku potešila.

"Vždy je veľká česť reprezentovať. V tíme je nás viacero mladých hráčov. Možno nám chýbajú skúsenosti, ale máme kvalitu na to, aby sme zápasy s Nemcami zvládli," povedal Jedlička.

Tlak v klube ani v národnom tíme necíti, hoci sa od neho góly, napriek mladému veku, očakávajú.

"Hokej hráme preto, aby nás to bavilo a najviac nás baví, keď strieľame góly. V tomto smere chcem aj na neustále napredovať," vyhlásil rodák z Trnavy.

Jendekovci sa zapíšu do histórie

Zápasy proti nemeckému výberu v Michalovciach (streda) a v Košiciach (štvrtok) sa odohrajú pred zaplnenými tribúnami. Na ktorý z nich sa Jedlička teší viac?

Program prípravných zápasov proti Nemecku

Streda 8. februára: Slovensko - Nemecko /18.00 h., Michalovce/

Štvrtok 9. februára: Slovensko - Nemecko /17.30 h., Košice/

"Priznám sa, že v Steel Aréne sa mi hrá katastrofálne, pretože mi nesedí to obrovské klzisko (smiech). Musí sa tam hrať rozumnejšie a zbytočne sa neplašiť. O čosi viac mi to sedí v Michalovciach," povedal otvorene hráč, ktorý si zahral na dvoch predošlých MS do 20 rokov.

Podobne je na tom aj Dominik Jendek, ktorý zažíva vydarenú sezónu v Banskej Bystrici. Rodený Bratislavčan si navyše odbije debut za seniorskú reprezentáciu.

Jendekovci sa stanú 11 párom otec - syn, ktorí si obliekli slovenský dres.

"Bol to jeden z mojich hlavných cieľov v tejto sezóne, aby som sa dostal do národného tímu. Teší ma, že idem v otcových šľapajach, keďže aj on bol reprezentant.

Veľkú váhu tomu ale neprikladám, snažím sa ísť v kariére svojou vlastnou cestou. Občas mi ale aj on poradí, " uviedol Jendek.

VIDEO: Dominik Jendek na zraze hokejovej reprezentácie

Grman je v špecifickej pozícii

Najstarším hráčom v rámci aktuálneho reprezentačného zrazu je 25-ročný obranca Mário Grman, ktorého zvolili aj za kapitána tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Najmladší tím v histórii? Boj o miestenky na MS v znamení obrovskej konkurencie