Nitra získala spoluhráča Regendu, Spišiaci zverejnili originálne video

Radosť hokejistov Nitry.
Radosť hokejistov Nitry. (Autor: TASR)
TASR|1. jún 2023 o 20:00

Extraligové tímy formujú káder pred ďalšou sezónou.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Slovenský hokejista Juraj Valach podpísal novú ročnú zmluvu s extraligovým klubom HK GROTTO Spišská Nová Ves.

Tridsaťštyriročný rodák z Topoľčian zamieril na Spiš v januári z bratislavského Slovana. V uplynulom ročníku odohral dokopy 50 zápasov, v ktorých strelil 4 góly a pridal 17 asistencií. Spišiakom pomohol k zisku historického bronzu.

"Som veľmi rád, že sa Juraj rozhodol pre pokračovanie v našom drese aj napriek mnohým iným ponúkam, ktoré dostal po sezóne. "Ďuri" je skúsený borec a líder našej defenzívy na ľade aj mimo neho.

V play-off ukázal charakter a srdce, keď napriek nepríjemnému zraneniu nastupoval a podával kvalitné výkony, čo si v klube veľmi vážime.

Verím, že si mladší hráči od neho vezmú príklad, ako má vyzerať profesionálny prístup a tvrdá práca," uviedol generálny manažér klubu Richard Rapáč.

VIDEO: Originálne predstavenie novej zmluvy Juraja Valacha

Pred novou sezónou sa posilňujú aj pod Zoborom. Novou posilou hokejového klubu HK Nitra sa stal americký útočník Brent Gates.

Dvadsaťpäťročný center pôsobil v uplynulej sezóne v AHL v drese San Diego Gulls, kde si zahral aj so slovenským reprezentantom Pavlom Regendom.

Nastúpil na 38 zápasov a získal 10 bodov (1+9), celkovo odohral v AHL 123 duelov a pripísal si 20 gólov a 29 asistencií.

"Brent je veľmi dobre fyzicky stavaný konštruktívny center v dobrom hokejovom veku. Takisto je solídnym korčuliarom s dobrou strelou. Veríme, že mu jeho prvý európsky angažmán u nás sadne,“ povedal prezident Miroslav Kováčik.

Syna bývalého bejzbalistu draftoval Anaheim v roku 2015 v treťom kole z 80. miesta. V profilige sa však nikdy nepredstavil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nitra získala spoluhráča Regendu, Spišiaci zverejnili originálne video