Prečo nehrajú Slováci presilovky. V jednej štatistike sú horší ako Čína

Slovenskí hokejisti po prehre s Fínskom.
Slovenskí hokejisti po prehre s Fínskom. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|18. feb 2022 o 10:15

Poslednú presilovku hrali Slováci proti Nemecku.

PEKING, BRATISLAVA. Po zápase z nich bolo cítiť obrovské sklamanie. Slovenskí hokejisti odohrali na olympijskom turnaji v Pekingu ďalší výborný zápas.

Fínom sa vyrovnali korčuliarsky aj strelecky, dobre bránili a vypracovali si aj šance, ale brankára Säteriho neprekonali. Po prehre 0:2 sa posťažovali na nepriazeň osudu, ale aj rozhodcov.

Kým Slováci dostali v zápase tri dvojminútové tresty a museli sa brániť aj počas dlhého oslabenia o dvoch hráčov, Fíni hrali disciplinovane a na trestnej lavici nebol žiadny z nich. 

V 34. minúte slovenská striedačka reklamovala šesť Fínov na ľade.

Severania zmätkovali pri striedaní, boli na ľade šiesti a Granlunda zasiahol Marinčinom vyhodený puk do korčúľ, ale Fín v tom momente nejavil záujem o hru a rozhodcovia nevylučovali.

"Všetky oslabenia vyplývali z veľkej snahy, boli to fauly hokejkou, na druhej strane, my sme už druhý zápas nedostali možnosť hrať presilovku, čo sme boli trochu v nevýhode," vravel po zápase pre RTVS asistent trénera Ján Pardavý.

Hráči volili menej diplomatický slovník. "Rozhodca nám nedal osem tretín presilovku, to už je na zamyslenie," povedal mladý útočník Juraj Slafkovský.

"K tomu rozhodcovi sa nechcem vyjadrovať, ale nech si ľudia spravia názor," dodal obranca Mislav Rosandič.

Poslednú presilovku si zahrali Slováci v tretej tretine zápasu proti Nemecku. V štatistike využívania presiloviek sú však na poslednom 12. mieste.

V šiestich zápasoch hrali 13 presiloviek, v početnej výhode boli na ľade dovedna 24 minút a 25 sekúnd, ale ako jediný tím na turnaji neskórovali.

V tejto štatistiky vedú Česi - z 12 presiloviek dali 5 gólov. Fakt je, že v priemere na zápas nehral v početnej výhode nikto kratšie než Slováci.

V oslabení odohral slovenský tím na turnaji vyše 31 minút a dostal 3 góly, v úspešnosti v hre v oslabení je na 6. mieste, na 1. je Kanada.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Prečo nehrajú Slováci presilovky. V jednej štatistike sú horší ako Čína