Rahm vs. Buček. Osobnosti očakávajú v sérii Zvolen - Nitra útočný hokej

V poslednej vzájomnej sérii v rámci play off hokejovej extraligy sa v sezóne 2018/2019 z víťazstva tešili Nitrania.
V poslednej vzájomnej sérii v rámci play off hokejovej extraligy sa v sezóne 2018/2019 z víťazstva tešili Nitrania. (Autor: SITA)
Jakub Bobovič|8. apr 2022 o 20:00

Droppa, Hartmann a Stümpel prognózujú semifinále play off hokejovej Tipos extraligy medzi Zvolenom a Nitrou.

ZVOLEN. Po troch rokoch sa v semifinále hokejovej Tipos extraligy zopakuje súboj medzi HKM Zvolen a HK Nitra.

Do play off, podobne ako v sezóne 2018/2019, vstúpil Zvolen z druhého a Nitra z tretieho miesta.

Vďaka lepšiemu postaveniu v tabuľke po základnej časti, bude mať Zvolen na začiatku a tiež v prípade rozhodujúceho siedmeho stretnutia, výhodu domáceho prostredia.

Tá mu však pred troma rokmi nebola nič platná. Nitrania vo Zvolene, v sérii hranej na sedem stretnutí, dokázali vyhrať hneď trikrát, vrátane siedmeho, rozhodujúceho stretnutia.

Celkovo medzi Zvolenom a Nitrou pôjde o piatu vzájomnú sériu v histórii slovenskej extraligy. Doposiaľ trikrát sa z víťazstva a postupu do ďalšieho kola tešila Nitra, v jednom prípade zvíťazil Zvolen.

Vo štvrťfinále Zvolen vyzval rivala z Banskej Bystrice, zatiaľ čo Nitra si zmerala sily s Popradom.

Zverenci trénera Petra Oremusa si s Banskou Bystricou poradili jednoznačne 4:1 na zápasy. Až na prvé a štvrté stretnutie, ostatné tri stretnutia série skončili jednogólovým rozdielom.

Nitra sa proti Popradu vytrápila, pričom o svojom postupe ďalej rozhodla až v siedmom, rozhodujúcom stretnutí. Corgoni museli odvracať aj jeden popradský mečbal, ktorým Podtatranci disponovali v domácom prostredí za stavu 3:2.

Prvý semifinálový zápas série medzi Zvolenom a Nitrou je na programe v sobotu 9. apríla so začiatkom o 18:30 hod

Droppa očakáva útočný hokej s veľa gólmi

Svoj pohľad na sériu medzi Zvolenom a Nitrou pre Sportnet prezradil Ivan Droppa, asistent Fína Anttiho Karhulu v Banskej Bystrici, ktorá bola súperom Zvolena vo štvrťfinále.

"V sérii Zvolen - Nitra očakávam útočný hokej. Obe mužstvá majú k dispozícii množstvo individualít a veľkú útočnú silu. Myslím si, že v tejto sérii padne veľa gólov.

Ivan Droppa.
Ivan Droppa. (Autor: TASR)

Prvé dva útoky Zvolena sú mimoriadne kvalitné, či už spomeniem legionárov Osterberga, Kriegera a Leskinena, alebo domácich hráčov, Puliša a Zuzina, Viedenského, vždy keď sú na ľade, sú mimoriadne nebezpeční. Myslím si, že to budú práve prvé dve útočné formácie Zvolena, ktoré budú rozhodovať tieto stretnutia a budú produktívne.

Veľkou oporou Zvolena je aj brankár Rahm, ktorého sme vo vzájomnej sérii (vo štvrťfinále Zvolen - Banská Bystrica, pozn. red.) mali problém prekonať aj my. Čo sa týka Nitry, aj tá má k dispozícii útočníkov, ktorí vedia strieľať góly. Spomenul by som Bučeka a Baláža, ktorým sa strelecky darilo v sérii proti Popradu, taktiež sú tam aj Hrnka a Tvrdoň."

Slabinu vidí bývalý extraligový obranca a slovenský reprezentant v defenzívnej hre mužstva spod Zoboru.

"V niektorých predošlých stretnutiach inkasovali štyri góly, aj preto si myslím, že ak chcú pomýšľať na úspech, mali by sa zlepšiť v defenzívnej činnosti.

Aj z tohto dôvodu je pre mňa miernym favoritom série Zvolen. Ako som už povedal, má k dispozícii množstvo individualít a dobrého brankára, ktorý už v minuloročnom play off potvrdil, že chytať vie a potvrdzuje to aj teraz."

Hartmann vyzdvihol Rahma

Podobne ako Ivan Droppa, aj bývalý extraligový brankár a slovenský reprezentant Eduard Hartmann, očakáva od série Zvolen - Nitra útočný hokej.

"Aj keď vieme, že zápasy play off bývajú iné, v tomto prípade ide o dve útočne naladené mužstvá."

Skalický rodák zhodnotili aj doterajšie výsledky Zvolena a Nitry vo vyraďovacej časti.

Eduard Hartmann.
Eduard Hartmann. (Autor: TASR)

"Nitra mala proti Popradu menšie problémy, ale nakoniec tú sériu zvládla. Veľmi dôležitý bol zápas v Poprade, za stavu 3:2, ktorý sa im podarilo vyhrať. Následne v domácom prostredí rozhodli.

Zvolen to mal vo štvrťfinále o niečo jednoduchšie. Obidve mužstvá ale vo štvrťfinále potvrdili svoje výsledky v základnej časti a celkovo to, čím sa počas sezóny v súťaži prezentovali."

Hartmann spomedzi hráčov oboch mužstiev vyzdvihol najmä výkony zvolenského brankára Robina Rahma. Tridsaťpäťročný Švéd si v piatich stretnutiach proti Banskej Bystrici dokázal udržať percentuálnu úspešnosť zákrokov na úrovni 95,5 %.

"Podáva vynikajúce výkony a Nitrania to proti nemu budú mať veľmi ťažké. Čo sa týka defenzívy, hra Zvolena je postavená práve na brankárovi Rahmovi. Nitra má zase k dispozícii Sama Bučeka, ktorému to v tejto sezóne padá z každej pozície. Bude to taký mikrosúboj Rahm vs.Buček.

Na druhej strane, každý kľúčový hráč k sebe potrebuje aj spoľahlivých spoluhráčov. V play off je to zároveň veľakrát aj o šťastí. Mužstvá sa veľmi dobre poznajú, v rámci sezóny odohrali niekoľko vzájomných stretnutí. Rozhodovať môže aj šírka kádra, ktorá je veľmi dôležitá, zranenia."

Verím, že to bude mať ten správny náboj, vraví Stümpel

Svoj pohľad na semifinálovú sériu medzi Zvolenom a Nitrou prezradil aj Jozef Stümpel, pamätník nitrianskeho víťazstva v štvrťfinále 2013/2014, kedy Nitra porazila Zvolen pomerne jednoznačne, 4:0 na zápasy.

"Od vzájomného merania síl očakávam v prvom rade dobrý hokej. Priznám sa, že som doterajší priebeh play off až tak nesledoval, ale viem, že obe mužstvá majú za sebou náročné série, aj keď je pravda, že Zvolenu sa cez Banskú Bystricu podarilo postúpiť o niečo skôr.

Jozef Stümpel.
Jozef Stümpel. (Autor: TASR - Martin Baumann)

Stretnú sa druhé a tretie mužstvo po základnej časti, verím, že to bude mať ten správny náboj. Rozhodovať budú v prvom rade hra v početnej výhode resp. nevýhode, fanúšikovia a veľa bude záležať aj na výkonoch oboch brankárov," vraví Stümpel.

"Čo sa týka jednotlivcov, Nitra má k dispozícii Sama Bučeka, na druhej strane, Zvolen disponuje viacerými individualitami."

Program semifinále Tipos extraligy medzi Zvolenom a Nitrou

1. zápas, sobota, 9. apríla: Zvolen - Nitra (18:30)

2. zápas, nedeľa, 10. apríla: Zvolen - Nitra (18:30)

3. zápas, streda, 13. apríla: Nitra - Zvolen (18:00)

4. zápas, štvrtok, 14. apríla: Nitra - Zvolen (18:00)

prípadný 5. zápas, sobota, 16. apríla: Zvolen - Nitra (18:30)

prípadný 6. zápas, pondelok, 18. apríla: Nitra - Zvolen (18:00)

prípadný 7. zápas, streda, 20. apríla: Zvolen - Nitra (18:30)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Rahm vs. Buček. Osobnosti očakávajú v sérii Zvolen - Nitra útočný hokej