Buček reagoval na vyhodenie z Ruska: Na šancu v KHL si musím ešte počkať

Samuel Buček počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie.
Samuel Buček počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie. (Autor: Martin Palkovič TASR)
Sportnet|27. sep 2022 o 14:00

Samuel Buček podotkol, že si vybral KHL napriek aktuálnym udalostiam vo svete.

NIŽNEKAMSK. Slovenský hokejový útočník Samuel Buček spravil v lete nečakané rozhodnutie. Pôvodne mal ísť do zámoria a v AHL bojovať o kontrakt v NHL, no rozhodol sa odísť do Ruska.

V Neftechimiku Nižnekamsk napokon odohral len šesť duelov KHL bez bodového zisku. Klub s ním rozviazal kontrakt pre nespokojnosť s výkonmi.

Dvadsaťtriročný útočník sa rozhodol odhaliť svoj pohľad na veci skrz sociálnu sieť Instagram. Tam uverejnil svoje vyhlásenie.

"Ahojte, po skončení sezóny padlo viacero nepodložených informácií týkajúcich sa mojej kariéry. Myslím si, že si zaslúžite vedieť, čo sa naozaj udialo za posledné mesiace," píše.

Fanúšikov chcel oboznámiť s tým, ako sa zrodilo jeho rozhodnutie. Tvrdí, že po čase cítil, že zámorie preňho aktuálne nie je správna cesta.

Samuel Buček hovorí o svojej anabáze v ruskej KHL.
Samuel Buček hovorí o svojej anabáze v ruskej KHL. (Autor: ig/Samuel Buček)

Vyčítal tiež médiám, že o jeho situácii informovali skreslene.

"Všetky články, ktoré boli napísané, neboli pravda, pretože ak by sa na to novinári lepšie pozreli, uvideli by, že som podpísal len v AHL a nie dvojcestný kontrakt, čiže moja šanca na NHL bola túto sezónu veľmi malá. K tomu poviem len, že ja sa svojho sna o NHL nevzdávam, len mením cestu k cieľu, a to je veľký rozdiel.

Po sezóne, akú som mal, som hľadal novú športovú výzvu, ktorá ma posunie zase o level vyššie. Mrzí ma, že momentálne žijeme vo veľmi ťažkej dobe, ale napriek tomu som sa rozhodol odísť do KHL. KHL vždy bola a aj bude top európskou ligou.

Bol som pripravený dať do toho maximum a dostať sa späť do formy, akú som mal pred zranením. Bohužiaľ, niekedy sa veci nevyvíjajú tak, ako si želáme a na svoju šancu ukázať sa v KHL si ešte musím chvíľku počkať. Stále som mladý a všetko mám pred sebou.

Ak vás naozaj zaujíma, čo sa udialo, treba si pozrieť môj ice time za všetky zápasy a sami pochopíte, že som nedostal dostatok priestoru ukázať svoje kvality. Napriek tomu to bola pre mňa obrovská skúsenosť a toto rozhodnutie neľutujem.

Momentálne o mojom najbližšom pôsobení nebudem nič hovoriť. Videl som články a veľa z vás mi aj písalo, aby som sa vrátil do Nitry. Nitra je a navždy bude miesto, kde som vyrastal a kde sa začala moja profesionálna kariéra a vždy sa tam rád vrátim. Ale momentálne sám ešte potrebujem pár dní na definitívne rozhodnutie, kde budem pôsobiť.

Pomocou svojho profilu som sa rozhodol podeliť o pravdu, lebo si to zaslúžite vedieť, a nie neoverené informácie z médií."

Buček pre zranenie nezabojoval o nomináciu na tohtoročné MS vo Fínsku. V júni sa dohodol s tímom Coachella Valley Firebirds, ktorý bude od sezóny 2022/2023 farmou Seattle Kraken a nováčikom v AHL.

Útočníkovi teraz nevyšiel ani druhý pokus o uchytenie sa v Európe mimo Slovenska. Už v ročníku 2019/20 to skúsil v drese fínskeho KooKoo v Liige, no tam vydržal len päť zápasov. V minulosti absolvoval aj kemp Detroitu Red Wings.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Buček reagoval na vyhodenie z Ruska: Na šancu v KHL si musím ešte počkať