Pánik získal titul v AHL, bodoval v každom finálovom zápase

Chicago Wolves s trofejou.
Chicago Wolves s trofejou. (Autor: Twitter / Chicago Wolves)
Oh my Hockey|26. jún 2022 o 06:18

Martinský rodák je prvým Slovákom s Calder Cupom od roku 2018.

Finále play off AHL - 5. zápas

Springfield Thunderbirds - Chicago Wolves 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Góly: 19. Lajoie (Smith, Smallman), 37. Poturalski (Keane, Drury), 58. Gust (Drury, Pánik), 60. Leivo (Poturalski)

Brankári: Lindgren 26/29 - Lyon 28/28

/Richard Pánik (Chicago) si pripísal asistenciu, plusový bod a dve trestné minúty/

SPRINGFIELD. Hokejisti Chicaga Wolves zvládli finálovú sériu v AHL a až na jedno zakopnutie zdolali aj mužstvo Springfield Thunderbirds. Výhru 4:1 na zápasy skompletizovali na ľade súpera, keď vyhrali jasne 4:0.

Bolo to prvé finálové stretnutie, v ktorom neskóroval slovenský hokejista Richard Pánik. Mal však asistenciu pri treťom góle, ktorý strelil Dave Gust.

Slovenský útočník odohral v play off 16 stretnutí so ziskom 6 gólov a 5 asistencií. Vo finálovej sérii strelil štyri góly a pridal asistenciu.

Titul v AHL vyhral po desiatich rokoch. V sezóne 2011/2012 ho získal ako hráč Norfolku Admirals, vtedajšej farmy tímu NHL Tampa Bay Lightning.

Stal sa druhým Slovákom, ktorý vyhral Calder Cup dvakrát v kariére. Pred ním sa to podarilo Tomášovi Jurčovi, ktorý triumfoval v AHL v roku 2013 v drese Grand Rapids Griffins a pred tromi rokmi slávil prvenstvo s Charlotte Checkers.

Posledným Slovákom s titulom v AHL pred Pánikom bol Tomáš Jurčo. Ten ho ako útočník Charlotte Checkers získal v roku 2019.

Najužitočnejším hráčom vyraďovacích bojov sa stal Pánikov spoluhráč Josh Leivo, ktorý pri ceste za Calder Cupom strelil pätnásť gólov.

Trofej pre víťaza AHL sa udelila naposledy v roku 2019. Vtedy ju získali Charlotte Checkers, ktorí boli - rovnako ako sú dnes Wolves - farmou Caroliny Hurricanes.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Pánik získal titul v AHL, bodoval v každom finálovom zápase