Rekordy na spadnutie: Čo môže dosiahnuť Crosby, McDavid či Tatar?

Sidney Crosby (vľavo) a Connor McDavid.

Rekordy na spadnutie: Čo môže dosiahnuť Crosby, McDavid či Tatar?

Sidney Crosby (vľavo) a Connor McDavid. (Autor: TASR/AP)
Sidney Crosby (vľavo) a Connor McDavid.
Sidney Crosby (vľavo) a Connor McDavid. (Autor: TASR/AP)
Samuel Grega|7. okt 2022 o 08:30

Päť rekordov a míľnikov NHL, ktoré môžu byť v sezóne 2022/23 prekonané.

NEW YORK. Každá sezóna NHL prináša výkony hráčov, ktoré prekonajú výkony predošlých hviezd.

Hráči dosahujú nové míľniky a lámu rekordy.

V minulej sezóne Jonathan Huberdeau zlomil rekord v počte asistencií ľavého krídla v jednej sezóne, Keith Yandle sa stal rekordmanom v takzvanej Iron Man šnúre, Florida Panthers strelili najviac gólov v sezóne od roku 1996 a Martin Feherváry utvoril nový slovenský rekord v počte hitov počas jedného ročníka NHL.

Pozrite sa na päť kandidátov, ktorí môžu utvoriť rekord v sezóne 2022/23:

Nový železný muž

Počas minulej sezóny dosiahol obranca Keith Yandle veľavravný míľnik. Odohral 989 zápasov za sebou. Bez toho, aby čo i len jeden vynechal. Od 26. marca 2009 až do 29. marca 2022 bol súčasťou každého zápasu tímu, za ktorý nastupoval.

O svoj jedinečný rekord ale môže rýchlo prísť. Tesne za ním je Američan Phil Kessel. Ten odohral už 982 zápasov za sebou a na vyrovnanie Yandleovho rekordu mu už chýba len sedem stretnutí.

Kessel bude nastupovať v drese Vegas a ak bude hrať, tak 989. zápas v poradí nastane 24. októbra proti jeho bývalému tímu Torontu. Osamostatniť sa bude môcť už o deň na to proti San Jose.

Veterán bude mať šancu dosiahnuť aj na 1000 zápasov v rade. Môže tak urobiť 17. novembra proti Arizone, za ktorú hral počas posledných troch sezón.

Phil Kessel hrá bez pauzy od 3. novembra 2009.

Tridsaťpäťročný krídelník za rekordom jasne mieri. V minulej sezóne s tímom Arizony cestoval do Detroitu len preto, aby odohral jedno striedanie a aby mu šnúra neskončila. Následne letel naspäť súkromným lietadlom, ktoré zabezpečil majiteľ Coyotes, aby stihol pôrod jeho prvého dieťaťa. Sám by odohral celý zápas, ale k letu ho povzbudil aj tréner André Tourigny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rekordy na spadnutie: Čo môže dosiahnuť Crosby, McDavid či Tatar?