Florida siaha po historickom momente. Podarí sa jej, čo len jednému klubu v dejinách?

Hráči Floridy Panthers.

Florida siaha po historickom momente. Podarí sa jej, čo len jednému klubu v dejinách?

Hráči Floridy Panthers. (Autor: TASR/AP)
Hráči Floridy Panthers.
Hráči Floridy Panthers. (Autor: TASR/AP)

Redaktori predpovedajú výsledok finále Stanley Cupu.

NEW YORK. V roku 2012 sa z posledného postupového miesta dostali do play-off Los Angeles Kings. Pochopiteľne preto nepatrili k favoritom, ale naplno sa ukázalo, že v NHL môže vyhrať ktokoľvek, kto do bojov o Stanley Cup príde najpripravenejší.

"Králi" v tom roku oslávili titul ako prvý a doposiaľ posledný tím, ktorý sa do vyraďovačky prebojoval z ôsmeho miesta vo svojej konferencii. V roku 2023 sme veľmi blízko podobnému prekvapeniu.

Do finále Stanley Cupu sa dostali Florida Panthers. Väčšina z tipujúcej redakcie tomuto tímu neverila ani raz, no šokujúco hladko prešli cez finále konferencie a už po štvrtom zápase sa radovali z prvej finálovej účasti od roku 1996.

Po druhý raz si vo finále zahrajú aj Vegas Golden Knights. Tí viedli vo finále konferencie po troch dueloch už 3:0. Stars sériu trochu zdramatizovali, "zlatí rytieri" napokon postúpili po šiestich stretnutiach.

Tabuľka správnych tipov v play-off (dokopy sa hralo 14 sérií):

Meno

Správne tipy na víťaza

Správne tipy na výsledok série

Samuel Grega

8

4

Daniel Vágner

8

2

Samuel Tirpák

7

3

Šimon Čop

7

1

Ani jeden z redaktorov nepredpokladal presne výsledok konferenčných finále. Floridu ako postupujúceho správne tipol jeden, Vegas dvaja.

Vegas Golden Knights - Florida Panthers

NHL bude mať premiérového šampióna po prvý raz od roku 2019, keď Stanley Cup putoval do rúk St. Louis Blues. Ide o prvé finále od roku 2018, keď sa stretli dve organizácie bez predošlého víťazstva, vtedy vyhral Washington nad Vegas.

Finále sa začne v noci zo soboty na nedeľu o 2.00 hod. SEČ. Štvrtý zápas, teda prvý možný termín, kedy môžeme spoznať meno víťaza, sa uskutoční presne o týždeň neskôr. Prípadný siedmy duel bude na programe 20. júna nadránom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Florida siaha po historickom momente. Podarí sa jej, čo len jednému klubu v dejinách?