Vo Francúzsku tragicky zahynul 25-ročný slovenský hokejista

Dávid Gáborčík (vľavo) ešte v drese Popradu.
Dávid Gáborčík (vľavo) ešte v drese Popradu. (Autor: SITA)
Sportnet|31. okt 2018 o 13:44

Zomrel vo veku 25 rokov.

PARÍŽ. Vo Francúzsku v utorok tragicky zahynul 25-ročný slovenský hokejista Dávid Gáborčík.

Informoval o tom portál lavoixdunord.fr, správu potvrdil na svojej facebookovej stránke aj klub Les Corsaires de Dunkerque, v ktorom Gáborčík hrával.

Francúzi píšu o páde, Slováci o autonehode

Podľa lavoixdunord.fr sa tragédia stala v utorok po 19:00 v ulici Saint-Pierre v Dunkerque.

Dvadsaťpäťročného hokejistu našli bez známok života na chodníku, na ktorý údajne spadol z balkóna na treťom poschodí priľahlej budovy.

Podľa slovenského portálu hokej.sk je však dôvod úmrtia iný. Malo ísť o autonehodu v inej štvrti mesta.

Mladý Slovák mal byť po náraze ešte živý a lekári mali bojovať o jeho život v nemocnici. Vnútorné poranenia však boli príliš vážne.

Zahral si aj v Tipsport lige

"Všetci v klube sme v šoku. Dávid bol fantastický a veľmi pozitívny chalan. Navyše sa mu aj darilo, veď minulý týždeň strelil v Rouene gól a hral v dobrej forme," uviedol pre hokej.sk Gáborčíkov spoluhráč z Dunkerque Dominik Šimčák.

"Všetci sme z toho mimo a je nám to nesmierne ľúto. V mene celého tímu vyslovujeme úprimnú sústrasť jeho rodine," dodal Šimčák.

"S veľkým zármutkom oznamujeme smrť nášho hráča Dávida Gáborčíka. Vyjadrujeme hlbokú sústrasť jeho najbližším," uviedol na facebooku klub Les Corsaires de Dunkerque, účastník druhej najvyššej francúzskej súťaže.

Gáborčík pôsobil vo Francúzsku od leta 2017, predtým strávil rok v Anglicku. Na Slovensku pôsobil prevažne v Poprade, v jeho drese si zahral aj Tipsport ligu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Vo Francúzsku tragicky zahynul 25-ročný slovenský hokejista