Reklama na hokej! Bitka o Albertu priniesla neskutočnú pätnásťgólovú prestrelku

Hokejisti Calgary Flames sa radujú z gólu.
Hokejisti Calgary Flames sa radujú z gólu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|19. máj 2022 o 06:42

Calgary Flames vstúpili do druhého kola lepšie.

NEW YORK. Ich vzájomný súboj v play off nikdy nepriniesol toľko gólov. Séria rivalov Calgary Flames a Edmontonu Oilers sa lepšie začať ani nemohla.

"Plamene" vyhrali v divokej prestrelke 9:6.

Prvé dva góly strelili už v priebehu 51 sekúnd a keď v siedmej minúte zvýšil Ritchie na 3:0, vyhnal z brány Mikea Smitha. Prvú tretinu strelecky uzavrel Connor McDavid v ôsmej minúte.

Na začiatku druhej časti hry sa presadil Coleman, ktorý strelil svoj druhý gól v zápase v 27. minúte a dal "plameňom" štvorgólový náskok. Ten v 28. minúte skorigoval Bouchard, no v 29. minúte zvýšil Tkachuk na 6:2.

Aréna v Calgary bola na nohách, no postupom času nálada v nej upadala. V 30. minúte znížil Hyman na 3:6, v 35. ten istý hráč na 4:6 a v 40. minúte priblížil Edmonton na rozdiel jedného gólu Leon Draisaitl.

O vyrovnanie na 6:6 sa v 42. minúte postaral Kailer Yamamoto. Na veľký obrat však Edmontonu už nezostalo síl. Naopak, udrel súper. Góly strelili Andersson a Tkachuk. Druhý menovaný sa presadil aj v 58. minúte a do prázdnej brány zavŕšil hetrik.

Bitka o Albertu bola podľa legiend vždy hokejovým sviatkom. "Nič lepšie ako táto séria v hokeji nemôže byť," vyjadril sa Lanny McDonald, ktorý v roku 1989 doviedol Calgary ako kapitán k jedinému Stanley Cupu v klubovej histórii.

Aj prvý duel druhého kola bol plný vášne. Nechýbali mely, do ktorých sa zapájali Kane, Lucic či Tkachuk.

Connor McDavid zaznamenal štyri body a v prvých ôsmich zápasoch len raz nemal na svojom konte aspoň dva body. To sa mu podarilo ako piatemu hráčovi v histórii súťaže.

Flames sa zapísali do histórie najrýchlejšími dvoma gólmi v histórii play off. Žiaden tím pred nimi nedal dva góly za prvých 51 sekúnd.

Carolina dokonala obrat

V zápase medzi Carolinou a New Yorkom Rangers to bolo gólovo oveľa chudobnejšie.

Hurricanes od ôsmej minúte prehrávali 0:1. Rangers poslal do vedenia Filip Chytil. Vyrovnať sa im podarilo až v 58. minúte, skóroval Aho. Predĺženie rozhodol v 64. minúte Ian Cole.

"Chcel som niekomu prihrať, ale nikto nebol v dobrej pozícii. Tak som si povedal, že to skúsim hodiť na bránu a uvidím, čo z toho bude," povedal po zápase strelec víťazného gólu.

Sebastian Aho strelil už svoj sedemnásty gól v play off. V histórii organizácie Hurricanes či jej predchodcu Hartfordu Whalers strelili viac iba dvaja hráči - Eric Staal (19) a Rod Brind´Amour (18).

NHL - play off - druhé kolo - 19. máj:


Carolina - NY Rangers 2:1 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Góly: 58. Aho (Jarvis, Teräväinen), 64. Cole (Br. Smith, Kotkaniemi) – 8. Chytil (Lafreniere)

Brankári: Raanta 27/28 - Šesťorkin 24/26

Stav série 1:0 pre Carolinu.


Calgary - Edmonton 9:6 (3:1, 3:4, 3:1)

Góly: 1. E. Lindholm (R. Andersson, J. Gaudreau), 1. Mangiapane (Backlund), 7. Ritchie, 21. Coleman (Mangiapane, R. Andersson), 27. Coleman (Hanifin, Lewis), 29. Tkachuk (J. Gaudreau, Toffoli), 43. R. Andersson (Mangiapane, Järnkrok), 49. Tkachuk, 58. Tkachuk (Lindholm, Gaudreau) – 8. McDavid, 28. Bouchard (McDavid, Draisaitl), 30. Hyman, 35. Hyman (Nugent-Hopkins), 40. Draisaitl (McDavid), 42. Yamamoto (McDavid)

Brankári: Markström 22/28 - Smith 7/10, Koskinen 32/37

Stav série 1:0 pre Calgary.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Reklama na hokej! Bitka o Albertu priniesla neskutočnú pätnásťgólovú prestrelku