Sezóna sa skončila pre Studeniča aj Sekeru, Rangers dokonali obrat

Slovenský hokejista Marián Studenič (vľavo) v súboji s Milanom Lučičom.
Slovenský hokejista Marián Studenič (vľavo) v súboji s Milanom Lučičom. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. máj 2022 o 05:46 (aktualizované 16. máj 2022 o 09:35)

V nedeľu bolo uzavreté prvé kolo play off NHL.

NEW YORK. Hokejisti Calgary postúpili do semifinále Západnej konferencie play off v zámorskej NHL. V rozhodujúcom siedmom zápase zdolali Dallas aj so slovenským útočníkom Mariánom Studeničom 3:2 po predĺžení.

Celú sériu vyhral kanadský tím 4:3 na zápasy. Víťazný gól strelil v 16. minúte predĺženia Johnny Gaudreau, ktorý si pripísal aj jednu asistenciu. Rovnakú bilanciu mal aj jeho spoluhráč Matthew Tkachuk.

Calgary bolo v zápase mimoriadne strelecky aktívne a na bránku Jakea Oettingera vyslalo až 67 striel. Ten si pripísal 64 úspešných zákrokov, čím stanovil svoje kariérne maximum v NHL.

Okrem toho sa stal len druhým brankárom s viac než 60 zákrokmi v siedmom zápase, pred ním je len Kelly Hrudey, ktorý zneškodnil v roku 1987 v bránke New York Islanders 73 striel.

"Má za sebou poriadny zápas, toto sa tak často nevidí. Nebyť jeho, nemali by sme šancu ani na predĺženie, ani na víťazstvo. Je to fenomenálny mladý brankár a pre tento klub spraví v budúcnosti veľa," povedal kapitán Jamie Benn.

V semifinále konferencie sa Flames stretnú s Edmontonom Oilers.

Studenič odohral v drese Stars 13:13 min. a do štatistík si pripísal dve strely na bránku, jeden hit, blok a jeden mínusový bod. Andrej Sekera nehral.

Obaja by po vypadnutí v prípade záujmu mohli pomôcť slovenskej reprezentácii na MS. V zostave Flames chýbal ďalší Slovák Adam Ružička.

Z postupu sa tešia aj hráči New Yorku Rangers. V siedmom zápase zdolali Pittsburgh Penguins 4:3 po predĺžení a rovnakým pomerom vyhrali aj sériu.

Víťazný gól strelil v piatej minúte pridaného času pri presilovke Artemij Panarin. Newyorčania sa v ďalšom kole stretnú s Carolinou Hurricanes.

Pittsburgh viedol v sérii už 3:1, no Rangers dokázali otočiť a potvrdili, že ešte nikdy neprehrali rozhodujúci siedmy duel, ak v sérii prehrávali 1:3 na zápasy.

Radosť hráčov New Yorku Rangers po strelení víťazného gólu.
Radosť hráčov New Yorku Rangers po strelení víťazného gólu. (Autor: TASR/AP)

Igor Šesťorkin sa pod víťazstvo podpísal 42 zákrokmi, Mika Zibanejad strelil gól a pridal dve asistencie, Andrew Copp zaznamenal dve gólové prihrávky.

"Nedávam až toľko gólov, takže by som povedal, že každý z nich znamená veľa. Spoluhráči mi nechávali dosť príležitostí od začiatku série, moja chyba bola, že som nestrieľal. Mal som počúvať ostatných a skúšať to," uviedol Panarin.

Do dresu Penguins sa po pauze v 6. zápase vrátil Sidney Crosby, ktorý odohral takmer dvadsať minút a pripísal si jednu asistenciu. Vyrovnal tak Jaromíra Jágra - obaja sú s 201 bodmi vo vyraďovacej fáze na spoločnom piatom mieste. 

V bránke nastúpil po takmer mesačnej absencii Tristan Jarry, ktorý predviedol 26 zákrokov. "Tučniaci" vypadli v prvom kole štvrtýkrát po sebe, do konferenčného semifinále nepostúpili od roku 2018.

NHL - play off - 16. máj:


New York Rangers - Pittsburgh 4:3 pp (1:1, 1:2, 1:0 - 1:0)

Góly: 8. Kreider (Zibanejad, Schneider), 32. Miller (Copp, Strome), 55. Zibanejad (Copp), 65. Panarin (Fox, Zibanejad) - 19. Heinen (Carter, Rodrigues), 31. Guentzel (Rust, Crosby), 38. Rodrigues

Brankári: Šesťorkin 42/45 - Jarry 26/30

/konečný výsledok série 4:3/

Calgary - Dallas 3:2 pp (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 22. Toffoli (Kylington, M. Stone), 29. Tkachuk (J. Gaudreau, Markström), 76. J. Gaudreau (E. Lindholm, Tkachuk) - 1. Ja. Benn (Seguin, Suter), 23. Namestnikov (Pavelski, J. Robertson)

Brankári: Markström 26/28 - Oettinger 64/67

/Marián Studenič (Dallas) odohral 13:13 min, zaznamenal mínusový bod, dvakrát vystrelil na bránku, zblokoval jednu strelu a pripísal si aj jeden "hit"/

/konečný výsledok série 4:3/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sezóna sa skončila pre Studeniča aj Sekeru, Rangers dokonali obrat