Traja Slováci v prvej jedenástke draftu? Nový rebríček ich zaradil medzi špičku

Dvaja najmladší hráči vo výbere Craiga Ramsayho - Juraj Slafkovský (vľavo) a Šimon Nemec.
Dvaja najmladší hráči vo výbere Craiga Ramsayho - Juraj Slafkovský (vľavo) a Šimon Nemec. (Autor: hockeyslovakia)
Oh my Hockey|2. dec 2021 o 13:05

Veľký skok urobil najmä Filip Mešár.

BRATISLAVA. Podľa očakávaní nechýbajú v úvodnom preddraftovom rebríčku prestížneho hokejového webu eliteprospects.com traja vysoko postavení Slováci.

Najvyššie ohodnotený je Šimon Nemec, ktorého skauti zaradili na štvrté miesto. Rodák z Liptovského Mikuláša je dlhodobo na vysokých priečkach rankingov.

Ide o veľmi inteligentného obrancu, ktorý vie výnimočne dobre hľadať možnosti na prihrávku. Má výbornú defenzívnu hru, skvelý gap control (kontrolovanie priestoru medzi obrancom a útočníkom, pozn.) a dokáže zastavovať protiútoky.

Medzi mužmi sa vďaka bohatým skúsenostiam cíti úplne komfortne, za Nitru si pripísal 11 bodov v 18 zápasoch. Zatiaľ v tejto sezóne čaká na premiérový ligový gól.

Má danosti stať sa hviezdou NHL

Druhým Slovákom v poradí je krídelník Juraj Slafkovský. Skauti Elite Prospects ho v drafte NHL 2022 zaradili na ôsme miesto.

Košičan je veľmi talentovaným hráčom, pri ktorom sa skauti zhodujú, že má veľmi vysoký strop, čo znamená, že má danosti stať sa hviezdou NHL.

Špeciálne chvália jeho hru s pukom v porovnaní s tým, aký je robustný. Stokilový mladík hráva v Turku v najvyššej fínskej lige i juniorke.

V defenzívne ladenom seniorskom tíme, ktorý vedie celú súťaž, má zatiaľ tri asistencie v šestnástich zápasoch. V juniorke sa mu darilo viac, v jedenástich stretnutiach si pripísal osemnásť bodov.

Slovákov predbehol český obranca

Tretím Slovákom je Filip Mešár. Ten veľmi rýchlo stúpa rebríčkami talentov a v poslednom čase už takmer nikdy nechýba v predpovediach na prvé kolo.

V rebríčku známeho hokejového webu skončil na jedenástom mieste. Oproti minulým mesiacom zaznamenal veľký skok.

Šikovný Mešár si svojim štýlom hry získal priazeň mnohých skautov. Je skvelým korčuliarom, ktorý vyniká v hre s pukom, ale aj bez neho. Na drafte ho môžu zradiť fyzické parametre.

Ešte nad Slovákov zaradili skauti webu Elite Prospects českého obrancu Davida Jiříčka. Ten sa umiestnil na tretej pozícii rankingu. So Šimonom Nemcom bojuje o povesť najlepšieho dostupného beka na drafte.

Celý ranking si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Traja Slováci v prvej jedenástke draftu? Nový rebríček ich zaradil medzi špičku