Tréner skoro plakal. Stanley Cup omylom doniesli susedom kapitána

Gabriel Landeskog počas osláv víťazstva Stanley Cupu.
Gabriel Landeskog počas osláv víťazstva Stanley Cupu. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey, TASR|1. júl 2022 o 09:25

Hráči Colorada Avalanche absolvovali majstrovské oslavy.

DENVER. Hráči Colorada Avalanche si v Denveri užili oslavy so Stanley Cupom.

Najprv ho zobrali na bejzbalový zápas Colorada Rockies a Los Angeles Dodgers, kde mal kapitán Gabriel Landeskog možnosť byť prvým nadhadzovačom.

Šampanské tieklo potokom, nechýbala jazda na hasičských autách i rôzne verzie osvojenej hymny "lavín" - pesničky "All The Small Thing" od kapely blink-182.

Potom sa presunuli do Civic Center Parku, kde pokračovali oslavy. Hráči Avs absolvovali víťaznú jazdu po meste, počas ktorej išli aj okolo Ball Arény.

Oslavy Colorada Avalanche v Civic Center Parku v Denveri.
Oslavy Colorada Avalanche v Civic Center Parku v Denveri. (Autor: SITA/AP)

"To je oslava. Neuveriteľné. Je vidno, že mesto Denver za posledných 21 rokov vyrástlo, je tu mnoho ľudí," tešil sa generálny manažér tímu Joe Sakic.

Sakic ako manažér vybudoval tento tím, ktorý v play off prehral iba štyri zápasy. Pričom ešte päť rokov dozadu bol so 48 bodmi najslabší tím súťaže.

"Dvadsaťjeden dlhých rokov, bolo to fakt dlho. Ale sme späť," tešil sa bývalý úspešný hráč a teraz úspešný manažér.

"Bolo to také bujaré, že som už aj zabudol po anglicky," smial sa Mikko Rantanen

Tréner Jared Bednar bol plný emócii a takmer v slzách.

"Je to neskutočný moment. Posnažím sa, aby som nebol tak emočný, ale už vlastne som. Milujeme vás," odkázal počas osláv fanúšikom.

O víťaznej skupine hovoril s nadšením aj kapitán Landeskog:

"Skupina chlapcov za mnou ukázala odolnosť, záväzok vyhrať, a ich postoj. Títo chlapci sú najlepší ľudia, akých môžete stretnúť. A viete čo? Mesto Denver, štát Colorado a vy ste boli úžasný posledných desať rokov.

Chceme sa vám poďakovať za podporu v ťažkých aj dobrých časoch," adresoval fanúšikov kapitán, ktorý bol bez trička a okolo ramien mal švédsku vlajku.

Ešte pred tým sa v okolí jeho domu odohral kuriózny príbeh. Dlhoročný strážca najslávnejšej hokejovej trofeje Phil Pritchard sa pomýlil.

Vzácny pohár mal doniesť do domu kapitána "lavín" Landeskoga.

Namiesto toho zazvonil susedom, pretože si pomýlil číslo. Neotvoril Landeskog, ale dvaja neznámi muži so psom. Tí mu povedali, že Gabriel býva trošku ďalej.

"Boli veľmi milí a dostali možnosť odfotiť sa s pohárom," povedal Pritchard.

"Užívame si to. Takýto úspech nepríde denne, takže si naplno vychutnávame každý jeden moment," povedal útočník Nazem Kadri.

Jeho spoluhráča, mladého obrancu Bowena Byrama, si ochranka pomýlila s fanúšikom a nechcela ho pustiť medzi kamarátov z tímu. Po chvíli vysvetľovania sa však mohol pridať naspäť do klbka oslavujúcich hráčov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner skoro plakal. Stanley Cup omylom doniesli susedom kapitána