Namiesto NHL nižšie ligy. Réwayov neslávny príbeh pokračuje na Morave

Martin Réway.
Martin Réway. (Autor: TASR)
Stanislav Benčat|22. sep 2021 o 17:36

Hokejista bude hrať druhú českú ligu.

BRATISLAVA. Martin Réway má nový klub. Po konci v extraligových Košiciach sa dohodol s Porubou, ktorá pôsobí v 1. českej lige.

Niekdajší talent slovenského hokeja tak za posledné štyri roky oblečie dres ôsmeho klubu. Ak nepočítame Laval v AHL, Poruba je jeho tretí tím z nižšej súťaže.

Réway strávil posledný ročník v drese Košíc. V 39 zápasoch základnej časti nazbieral solídnych 30 bodov, v príprave na nový ročník však už nefiguroval v plánoch vedenia oceliarov.

„Nerozchádzame sa v zlom. Ako bude vyzerať moja budúcnosť je otázne. Nejaké ponuky sú, rieši ich môj agent,“ povedal Réway pre Sportnet pred zopár dňami.

Situácia na trhu v spojitosti s kapitánom bronzovej dvadsiatky z roku 2015 však až taká horúca nebola. Réway sa ocitol na skúške v Ostrave-Porube, kde podpísal zmluvu do konca sezóny.

Trénerom je Šejba

Ambiciózny tím je po odohraní troch zápasov na 5. mieste Chance ligy. Réway sa bude v jeho drese stretávať na ľade v súbojoch so Slaviou Praha, Vsetínom, Jihlavou či Třebíčom.

V Porube bude nastupovať pod vedením trénera Jiřího Šejbu. Majster sveta z roku 1985 má za sebou, podobne ako Réway, za posledné roky zaujímavé angažmány.

Ako tréner viedol poľské tímy Tychy a Osvienčim, rok šéfoval čínskemu tímu China Golden Dragon, ktorý pôsobil v tretej českej lige. Následne sa presunul do Prostějova, aby od novej sezóny prebral mužstvo Poruby. Jeho asistentom je takisto známa tvár. Dvojnásobný majster sveta a olympijský víťaz z Nagana David Moravec.

Ako sa bude pod ich vedením dariť Réwayovi je otázne.

Problémový typ

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Namiesto NHL nižšie ligy. Réwayov neslávny príbeh pokračuje na Morave