Slafkovský sa necítil najlepšie. Dokázal však načapovať aj navariť

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR)
TASR|8. máj 2022 o 11:04

Rovnako ako v Pekingu, aj tentoraz nastúpil vo formácii s Pavlom Regendom.

ŽILINA. Slováci majú za sebou prípravu na Majstrovstvá sveta v hokeji 2022.

Vo finálnom výbere Craiga Ramsayho s veľkou pravdepodobnosťou nebude chýbať ani najužitočnejší hráč ZOH v Pekingu Juraj Slafkovský. Aj pre neho bol duel proti Francúzsku prvý v rámci prípravy na MS.

"Necítil som sa najlepšie, predsa len som toho ani veľa nenatrénoval, odkedy sa skončila sezóna. Mali sme zopár šancí, potom v druhej tretine som párkrát aj ´navaril´. Som však rád, že sme zvíťazili a udržali si čisté konto," poznamenal Slafkovský.

Rovnako ako v Pekingu, aj tentoraz nastúpil vo formácii s Pavlom Regendom. Počas absencie Miloša Romana bol v pozícii stredného útočníka Jakub Minárik.

Tomu práve Slafkovský "načapoval" efektnú prihrávku, po ktorej si trenčiansky útočník pripísal prvý reprezentačný gól, keď v 1. tretine otvoril skóre.

Jeho zásah sa napokon ukázal ako víťazný. "Ďakovať mi nemusí, je to hokej. Nabudúce prihrá on mne. Je určite rád, že dal prvý gól. Hneď som mu išiel vziať puk.

Sme traja veľkí chlapi, mali sme prevahu v osobných súbojoch. Verím, že sa nám bude dariť aj na turnaji," poznamenal Slafkovský.

Majstrovstvá sveta v hokeji

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Slafkovský sa necítil najlepšie. Dokázal však načapovať aj navariť