Odmala je veľký. Slafkovský môže po drafte zažiariť aj vyhorieť

Juraj Slafkovský počas MS v hokeji.

Odmala je veľký. Slafkovský môže po drafte zažiariť aj vyhorieť

Juraj Slafkovský počas MS v hokeji. (Autor: SITA/AP)
Juraj Slafkovský počas MS v hokeji.
Juraj Slafkovský počas MS v hokeji. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|5. júl 2022 o 14:30

Slafkovský sa od olympiády vyšvihol na najvážnejšieho konkurenta Shanea Wrighta v boji o post jednotky draftu.

MONTREAL. „No poď s mojou!“ Tak zneli slová, ktorými Juraj Slafkovský pri odovzdávaní medailí vyjadril neopísateľnú radosť. Autenticky. V priamom prenose.

Práve sa skončil zápas o tretie miesto na zimných olympijských hrách v Pekingu. Urastený mladík sa s partiou spoluhráčov v modrých dresoch radoval z historického úspechu.

Sám dal Švédom v dueli o bronz dva góly. „Prvý gól bol trošku z bufetu,“ povedal a vyriekol ďalšie ikonické slová.

Stiahnite si unikátnu e-knihu Draft 2022

V tomto texte nájdete aj unikátnu e-knihu Draft 2022 a v nej vyše 90 analytických profilov talentov pred draftom, výnimočné príbehy Šimona Nemca a Filipa Mešára, profil Juraja Slafkovského, 14 rozhovorov, preddraftové rebríčky. E-knihu majú k dispozícii všetci predplatitelia Sportnetu.

V ten deň vyhlásili slovenský supertalent za najužitočnejšieho hráča olympijského turnaja. Definitívne sa o ňom prestalo hovoriť ako o „ašpirantovi na prvú desiatku draftu“.

Vtedy sa stále len sedemnásťročný Košičan stal najväčším vyzývateľom Shanea Wrighta na post draftovej jednotky. A trvá to dodnes.

V nedávnej ankete na webe The Athletic odpovedali na otázku, koho by si vzali z prvej priečky, trinásti ľudia z NHL – skauti či funkcionári. Piati hlasovali za Slafkovského, ostatní za Wrighta.

Predpovedajú mu New Jersey

Preto je logické, že sa Slafkovského meno spája s druhou voľbou. Tú vlastnia New Jersey Devils.

Ambiciózny tím môže do svojich radov pripočítať veľkého krídelníka. Dáva pre nich najväčší zmysel, keďže Shane Wright aj Logan Cooley, ďalšie veľké talenty, sú centri. A tých majú „diabli“ dosť.

Vidieť Slafkovského po boku niekdajšej draftovej jednotky Jacka Hughesa je snom mnohých fanúšikov Devils. Mohol by si zahrať dokonca v jednom útoku s Tomášom Tatarom, čo by zas mohli uvítať slovenskí priaznivci.

Lenže dávku neistoty draftu dodal Kent Hughes. Generálny manažér Montrealu Canadiens, ktorý bude voliť ako prvý, sa vyjadril, že „nevie, koho si napokon vyberie“.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Odmala je veľký. Slafkovský môže po drafte zažiariť aj vyhorieť