Koľko bodov získa Slafkovský a kam pošlú Mešára? Montreal chce zažiť úspešný rok

Juraj Slafkovský.

Koľko bodov získa Slafkovský a kam pošlú Mešára? Montreal chce zažiť úspešný rok

Juraj Slafkovský. (Autor: TASR/AP)
Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|29. sep 2022 o 15:00

Hokejová bašta sa vlani umiestnila na poslednej priečke v NHL.

MONTREAL. Bolo leto 2021, keď fanúšikovia v Montreale prežívali rozprávku. Ich miláčikovia sa po prvý raz od roku 1993 dostali do finále bojov o Stanley Cup.

Outsider počas rozprávkovej jazdy zdolal v prvom kole Toronto, potom si jasne poradil s Winnipegom a vo finále konferencie aj s Las Vegas. Canadiens delil od pohára krôčik, no Tampa Bay Lightning už boli nad ich sily.

Ročník 2021/22 sa niesol v absolútne opačnom duchu. S 55 bodmi skončili Habs na úplne poslednom mieste v celej lige, dva body za Arizonou.

Čakať od nich v novej sezóne zázraky je odvážne, hoci smelé vyjadrenia nie sú niektorým ich hráčom cudzie. Generálny manažér Kent Hughes od začiatku svojho pôsobenia na poste ukazuje, že chce byť aktívny a z Montrealu rýchlo spraviť úspešný klub.

V lete sa ukázalo, že súčasťou procesu majú byť aj Slováci.

Volili nečakane

Organizácia Montreal Canadiens je známa patriotizmom. Dodnes sa hovorí, že od ich generálneho manažéra sa vyžaduje, aby vedel po francúzsky. Istá časť tamojšej hokejovej verejnosti je nespokojná s tým, že nový kapitán Nick Suzuki tento jazyk neovláda.

Pre tieto okolnosti sa akosi očakávalo, že si z prvej voľby draftu zvolia Kanaďana. Draft sa konal v ich domove, Bell Centre.

Fanúšikovia tiež vyzerali, že by radšej brali „istejšiu voľbu“, ktorú podľa mnohých predstavoval Wright. Navyše šlo o prvú jednotku draftu pre Canadiens od roku 1980.

Lenže Hughes prekvapil. Zvolil Slafkovského, a to aj pre preddraftové mítingy, ktoré údajne zvládol lepšie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Koľko bodov získa Slafkovský a kam pošlú Mešára? Montreal chce zažiť úspešný rok