Slovákom na MS viac chutil syr ako klobása. Dáni budú nabudúce milší

Momentka zo zápasu Slovensko - Nemecko na MS v hokeji 2022.
Momentka zo zápasu Slovensko - Nemecko na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|16. máj 2022 o 08:45

IIHF glosuje doterajší priebeh MS v hokeji 2022.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti majú za sebou úvodné dva zápasy na svetovom šampionáte vo Fínsku. Dokázali v nich vybojovať tri body, keď najskôr zdolali Francúzov 4:2 a následne tesne podľahli Nemcom 1:2.

Ich výsledky sa odzrkadlili nielen postavením v tabuľke, ale aj v novom vydaní Power Rankings. "Brie chutí lepšie ako klobása," píšu glosátori IIHF.

Možno polemizovať, či je francúzsky syr chutnejší ako nemecká klobása, no pravdou je, že nemecký štýl hry zverencom Craiga Ramsayho príliš nesadol.

Ak by sme pokračovali v gastronomických metaforách, tak slovenskí fanúšikovia si dozaista želajú, aby tímu okolo kapitána Tomáša Tatara v ďalších dvoch dueloch chutil javorový sirup a obrana nebola deravá ako ementál.

Na prvom mieste rebríčka sú momentálne Švajčiari, ktorí vedú "slovenskú skupinu" s plným počtom bodov a impozantným skóre 11:2.

"Je príliš skoro hovoriť o striebornej medaile?," glosuje IIHF. Naráža tým na skutočnosť, že Švajčiari zatiaľ márne čakajú na zlato z MS a keď šampionát naposledy spoluorganizovalo Fínsko, tak prehrali finále so Švédmi.

IIHF si rypla do Američanov, ktorí sa vytrápili s Rakúšanmi. "Očakávali sme ťažký zápas proti Austrálii," uviedli glosátori. Samozrejme, tento výrok súvisí s podobnosť názvov krajín v angličtine - Austria, respektíve Australia.

Podľa rebríčka budú Dáni nabudúce milší ku Kazachstanu. Na úvod turnaja ho deklasovali 9:1, no následne sami utrpeli vysokú prehru 0:6 proti Švajčiarom.

Český tím prešiel oproti predošlým turnajom výrazným omladením, ale IIHF ocenila výkony tých najskúsenejších hráčov: "Hurá pre 36-ročných mužov!"

David Krejčí dosiahol proti Britom a Švédom bilanciu 2+1 a Roman Červenka je dokonca so šiestimi asistenciami najproduktívnejším hráčom turnaja.

Taliani zháňajú posilu do obrany (Vie Bonucci korčuľovať?) a Lotyši by zase potrebovali zlepšiť ofenzívu. Ako IIHF píše vo svojich Power Rankings, mať priemer gól na zápas je skvelé, ak ste Gretzky.

Majstrovstvá sveta v hokeji

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Slovákom na MS viac chutil syr ako klobása. Dáni budú nabudúce milší