Útek z NHL? Švajčiarsky útočník odcestoval domov a nechce sa vrátiť

Gregory Hofmann (vpravo) v drese Columbusu Blue Jackets.
Gregory Hofmann (vpravo) v drese Columbusu Blue Jackets. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|11. jan 2022 o 07:30

Gregory Hoffman bol suspendovaný.

COLUMBUS. Klub Columbus Blue Jackets musí riešiť komplikácie v prípade jedného zo svojich hráčov. Nemôžu počítať so službami Gregoryho Hofmanna.

Švajčiarskeho útočníka potrestali suspendáciou. K veci vydal generálny manažér Jarmo Kekäläinen nasledovné vyhlásenie:

"Gregory dostal povolenie načas odísť od klubu z osobných dôvodov, no dnes nás informoval, že pre tieto dôvody sa neplánuje vrátiť. Sme sklamaní a nemáme inú možnosť, ako ho suspendovať."

Za jeho odchodom zo zámoria má byť narodenie dieťaťa.

Vedenie klubu sa rozhodlo neukončiť hráčov kontrakt, ale mu pozastaviť činnosť, čo v skratke znamená trest. Hofmann nebude poberať do konca suspendácie nijaký plat a nebude môcť hrať profesionálny hokej v žiadnej inej lige.

Technicky by mohol podpísať zmluvu v Európe v súťaži, ktorá nemá s NHL podpísanú zmluvu o takýchto prípadoch, ale kvalitné súťaže zvyknú aj bez takýchto dohôd rešpektovať kontrakty, ktoré platia v NHL.

Dvadsaťdeväťročný útočník podpísal v júni svoju úplne prvú zmluvu v NHL potom, čo celú kariéru strávil vo Švajčiarsku. S Columbusom sa dohodol na ročnom kontrakte s platom 900 tisíc dolárov.

V 24 zápasoch zaznamenal dva góly a päť asistencií. S vyťažovaním však nemohol byť nespokojný, veď v posledných zápasoch, ktoré odohral, jeho čas výrazne narastal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Útek z NHL? Švajčiarsky útočník odcestoval domov a nechce sa vrátiť