Je vaša manželka prísna? Gáborík, Nagy i Valábik odpovedali na otázky školákov

Sprava Boris Valábik, Marián Gáborík a Ladislav Nagy na besede so žiakmi ZS Považská v Košiciach.
Sprava Boris Valábik, Marián Gáborík a Ladislav Nagy na besede so žiakmi ZS Považská v Košiciach. (Autor: Sportnet)
Patrik Fotta|28. jan 2023 o 07:00

Hokejisti sa zúčastnili na besede v Košiciach.

KOŠICE. Átrium na ZŠ Považskej v Košiciach bolo v piatok predpoludním zaplnené do posledného miesta.

Žiaci si na seba obliekli hokejové dresy a mávali vlajkami a šálmi so slovenským znakom.

Príchod bývalých hokejových reprezentantov Mariána Gáboríka, Ladislava Nagya a Borisa Valábika na diskusiu sprevádzal mohutný potlesk.

Len čo sa hostia usadili sa z hľadiska, v ktorom bola drvivá väčšina žiakov z hokejových tried, ozývalo mohutné: "My sme tu doma!"

Hokejové osobnosti čakal okrem otázok zvedavých detí aj zaujímavý program. Hneď na úvodu im žiaci zaspievali známu pieseň Hej, Sokoly! od skupiny I.M.T. Smile a Ondreja Kandráča.

Nagy žongloval, Gáborík tancoval hip-hop

Neskôr otestovali hokejové zručnosti košického rodáka Ladislava Nagya a tanečné schopnosti Mariána Gáboríka, ktorý bude aj s manželkou účinkovať v známej televíznej tanečnej šou.

"Sme naozaj radi, že sme mohli do Košíc prísť a zodpovedať deckám ich otázky. Páčil sa nám aj program.

Bola to veľmi príjemná akcia. Dokonca som mal možnosť si zatrénovať so šikovnými tanečníčkami. Veľmi som si to užil," povedal Gáborík.

VIDEO: Marián Gáborík trénuje hip-hop so žiačkami ZŠ Považská

Ten prijal pozvanie na východ spolu s Borisom Valábikom od svojho kamaráta a bývalého reprezentačného spoluhráča, ktorý ukončil kariéru v roku 2019.

"Som šťastný, že chlapci prijali pozvanie a prišli potešiť žiakov základnej školy na Považskej, kde študujú aj mladí hokejisti.

Všetky otázky, ktoré nám dali boli výborné a stáva len dúfať, že podobných akcií bude viac," zaželal si Nagy, ktorý má vo svojej zbierke zlatú i bronzovú medailu z MS.

Tomu sa prvý pokus o hokejovú ekvilibristiku, ktorú mu predviedol jeden zo žiakov, nevydaril. Puk, ktorý mal hokejkou vo vzduchu otáčať, mu ušiel. Na druhýkrát bol už však úspešný a zožal potlesk.

"Vôbec mi to nešlo. Nikdy predtým som to neskúšal. Párkrát som už pred tým videl, ale bolo to náročné. Navyše som mal hokejku s opačným zahnutím na aké som zvyknutý.

Chlapec to očividne doma trénuje. Išlo mu to skvele. Oveľa lepšie ako mne," pousmial sa odchovanec HC Košice.

VIDEO: Ladislav Nagy žongluje s pukom

Slafkovský? Má neskutočnú výbušnosť

Bývalých hokejistov sa žiaci pýtali na minulosť i súčasnosť.

"Dobrý deň pán Gáborík. Je vaša manželka prísna trénerka?," opýtal sa chlapec z publika, ktorého prehlušil mohutný smiech spolužiakov.

Hoci chcel vo svojej otázke pokračovať, prerušila ho učiteľka, ktorá diskusiu moderovala. Najskôr mali zaznieť otázky z minulosti. Gáborík však pohotovo zareagoval.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Je vaša manželka prísna? Gáborík, Nagy i Valábik odpovedali na otázky školákov