Mladí Slováci zažiarili. Mešár dal dva góly, Nemec bol prvá hviezda

Šimon Nemec.
Šimon Nemec. (Autor: Twitter / Utica Comets)
TASR|10. dec 2022 o 08:30

Obaja budú reprezentovať Slovensko na MS do 20 rokov.

OTTAWA. Slovenský hokejový útočník Filip Mešár opäť zažiaril v kanadskej juniorskej lige OHL. Dvoma gólmi sa v noci na sobotu výrazne podieľal na triumfe Kitcheneru Rangers doma nad Niagarou 5:1.

Oba takmer identické góly, pohotovou strelou po prihrávkach spoza bránky, dosiahol Mešár v tretej tretine. Svoj strelecký účet v sezóne zaokrúhlil na 10 presných zásahov, v 17 dueloch nazbieral spolu už 22 bodov (10+12).

Dobrou správou je, že draftový výber Montrealu Canadiens posilní na prelome rokov slovenskú reprezentáciu na MS do 20 rokov v Kanade.

Filip Mešár však nebol jediným Slovákom, ktorému sa darilo v zámorí.

Šimon Nemec sa gólom a dvoma asistenciami podieľal na triumfe Uticy Comets v AHL na ľade Rochesteru 5:2. Vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu.

Najvyššie draftovaný obranca NHL v tomto roku sa strelecky presadil na konci druhej tretiny - na 1:1 vyrovnal pri vlastnom oslabení strelou švihom od modrej čiary po vyhratom buly v útočnom pásme.

Utica necelých deväť minút pred koncom prehrávala 1:2, no štyrmi gólmi v závere otočila skóre a Nemec k tomu prispel ešte dvoma asistenciami. Mal aj tri strely a tri plusové body.

V dvadsiatich zápasoch v sezóne tak má na konte už 10 bodov (3+7) a rovnako ako Mešár bude reprezentovať Slovensko na MS do 20 rokov.

V noci na sobotu bodoval v AHL aj slovenský útočník Marián Studenič, ktorý asistenciou prispel k víťazstvu Texasu nad Chicagom 5:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Mladí Slováci zažiarili. Mešár dal dva góly, Nemec bol prvá hviezda