Pochopím, ak si Nemca vyberú skôr než mňa, vraví veľký český talent

David Jiříček.
David Jiříček. (Autor: Profimedia)
Šimon Čop|4. júl 2022 o 13:45

Jiříček odpovedal aj na otázku, či už má na to hrať v NHL.

Zo sezóny pred draftom NHL mu poriadny kus odkrojilo zranenie kolena. Český bek DAVID JIŘÍČEK si ho privodil na zrušených MS do 20 rokov.

Skauti sa v podstate celý rok hádajú. Kto je najlepším obrancom na drafte? Je to Šimon Nemec alebo David Jiříček?

„Je medzi nami istá konkurencia, ale myslím si, že obidvaja sme dobrí hráči a že český a slovenský hokej zažije veľmi úspešný draft,“ vyzdvihuje podstatu veci druhý menovaný.

V rozhovore opísal poslednú sezónu, zisk bronzovej medaily z majstrovstiev sveta vo Fínsku, ako sa cítil pod drobnohľadom skautov i to, či sa cíti byť pripravený naskočiť do NHL už v budúcom ročníku.

Stiahnite si unikátnu e-knihu Draft 2022

V tomto texte nájdete aj unikátnu e-knihu Draft 2022 a v nej vyše 90 analytických profilov talentov pred draftom, výnimočné príbehy Šimona Nemca a Filipa Mešára, profil Juraja Slafkovského, 14 rozhovorov, preddraftové rebríčky. E-knihu majú k dispozícii všetci predplatitelia Sportnetu.

Vaša sezóna nebola vo všetkom ideálna. Vravím o zranení z MS juniorov. Ako si na tento moment spomínate?

Nechcem sa k nemu veľmi vracať. Ja som v prvom rade rád, že som sa mohol zotaviť, vrátiť sa v plnej sile a nijako ma to dlhodobejšie neovplyvnilo. Teraz už som, našťastie, úplne v poriadku.

Ako vyzerala vaša liečba?

Bol som na operácii. Potom som, samozrejme, nemohol zaťažovať koleno, tak som trénoval hornú časť tela. Maródka určite neznamenala nejakú dovolenku. Snažil som sa udržiavať sa, ako sa dalo.

Nemáte pocit, že vám dlhá maródka uškodila v rámci možného postavenia na drafte?

Vôbec nie. Myslím si, že to nebol v tomto ohľade žiaden problém alebo žeby mi to uškodilo či po zdravotnej stránke do budúcna, alebo z pohľadu záujmu klubov.

Český obranca David Jiříček sa zranil na MS 20 v hokeji 2022.
Český obranca David Jiříček sa zranil na MS 20 v hokeji 2022. (Autor: TASR/AP)

V poslednej sezóne ste boli pod absolútnym drobnohľadom skautom. Cítili ste preto nejaký tlak alebo vás to skôr motivovalo?

Pod tlakom som veľmi nebol. Zvykol som si na to, keď jazdili každý zápas, ale ani zo začiatku ma to nezväzovalo. Ustál som to v pohode, bez nervozity. Boli tam celú sezónu.

Predpokladám, že ste so skautmi absolvovali veľa pohovorov. Aké rady ste dostali a čo ste sa o sebe ako o hráčovi dozvedeli?

Dávali mi všelijaké rady, čo si spomeniem, tak napríklad, že sa musím zlepšiť v riešení niektorých situácií. Ale nebolo to len o tom. Som rád, že som s nimi mohol debatovať, trochu okúsiť svet NHL. Je to nová skúsenosť.

Korešpondovali ich pripomienky s tým, čo si o sebe myslíte vy?

Oni sa skôr pýtali mňa, čo si myslím o tom a tamtom, aký som hokejista, v čom sa môžem zlepšiť. Potom mi na to ponúkli svoj pohľad. Ale väčšinou sme sa zhodli.

Stretli ste sa aj s bizarnými otázkami? Hráčov sa vraj pýtajú, k akému zvieraťu by sa prirovnali...

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pochopím, ak si Nemca vyberú skôr než mňa, vraví veľký český talent