Finále NHL či pôrod? Hráč Floridy mal šťastie a napokon stihol oboje

Obranca Floridy Brandon Montour s trénerom Andrewom Brunettom.
Obranca Floridy Brandon Montour s trénerom Andrewom Brunettom. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. jún 2023 o 09:55

Tréner jeho rozhodnutie chápal.

SUNRISE. Obranca Floridy Brandon Montour medzi prvým a druhým zápasom finále play-off NHL dočasne opustil svoj tím. Kanadský hokejista chcel byť so svojou manželkou Ryian pri narodení ich prvého dieťaťa.

Jeho manželka zamierila do pôrodnice skôr, ako pár očakával. Keďže Montour chcel byť pri narodení, po dohode s klubom odletel z Las Vegas súkromným lietadlom. Pôrod stihol, synček dostal meno Kai, uviedla agentúra AP.

Montour sa vrátil k mužstvu pred druhým finálovým zápasom, v ktorom odohral 26:13 min - najviac spomedzi všetkých hráčov. Panthers v ňom podľahli domácim Golden Knights 2:7 a v sérii prehrávajú už 0:2 na zápasy.

"Snažil som sa dostať tam čo najrýchlejšie," opísal 29-ročný obranca svoju cestu. "Mal som šťastie a všetko som stihol. Zažil som to celé spolu s manželkou."

Pôrod mal byť pôvodne až 18. júna, Montour mal dostať od svojho tímu priepustku 14. júna. Všetko sa však zmenilo a Ryian išla do pôrodnice tesne pred začiatkom prvého finálového stretnutia.

Montour sa o tom dozvedel, až keď mu to generálny manažér "panterov" Bill Zito a tréner Paul Maurice povedali krátko po záverečnej siréne. Montour prezradil, že bol jediný pasažier v lietadle.

"’Monty’ je jedinečný exemplár. Dokáže bez problémov zvládať menšiu únavu," povedal pre AP tréner Floridy Paul Maurice.

Ten má tri deti a svojho zverenca dobre chápe: "Stal sa otcom, nedostatok spánku bude pre neho bežná vec v živote najbližších dvanásť rokov. Je zvyknutý lietať hore-dole. Najdôležitejšia vec je, že pôrod stihol."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Finále NHL či pôrod? Hráč Floridy mal šťastie a napokon stihol oboje