Stavjaňa v Nitre skončil, striebornú medailu zahodil do publika

Tréner Antonín Stavjaňa a obranca HK Nitra Šimon Nemec.
Tréner Antonín Stavjaňa a obranca HK Nitra Šimon Nemec. (Autor: TASR)
TASR|2. máj 2022 o 08:40

Prezradil aj príčiny svojho rozhodnutia.

NITRA. Antonín Stavjaňa skončil na striedačke HK Nitra. Český tréner priviedol hokejistov spod Zobora k strieborným medailám, tú svoju hodil po dekorovaní do publika. Bola to už jeho ôsma medaila s Nitrou, no ďalšiu zatiaľ nepridá.

Stavjaňa priznal koniec ihneď po 6. finálovom zápase, v ktorom Nitra doma podľahla Slovanu 2:5, Bratislavčania po tomto triumfe oslávili majstrovský titul.

"Moja zmluva vypršala," uviedol tréner a na otázku, či bude na striedačke Nitry aj v budúcej sezóne odpovedal: "Momentálne nie."

Vzápätí prezradil aj príčiny svojho rozhodnutia.

"Má to viac rovín. Mali sme s manželkou víkendové manželstvo. Ďalšia rovina je, že som trochu vyhorený a opotrebovaný. Predsa len, s dvoma pauzami som v Nitre 10 rokov, človek potrebuje aj nový impulz. Je to dlhodobý vzťah, ktorý v určitom období prinesie aj negatíva," priznal skúsený tréner.

Rozlúčka s klubom mala striebornú pečať, s týmto výsledkom pred sezónou pod Zoborom možno ani nerátali. "Máte pravdu," priznal Stavjaňa.

"Myslím si, že brankári obstáli, mali dôležité úseky a dobre sa doplňovali. V obrane boli držiaky ako Mezei a Švarný, Nemec vyrástol na výborného obrancu.

V útoku žiaril Buček, body ktoré robil, to sa nedá robiť každú sezónu. Každý ťahal istú časť sezóny, napríklad Holešinký, či Krivošík. Vždy niekto potiahol," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Stavjaňa v Nitre skončil, striebornú medailu zahodil do publika