V Nashville sa začali čistky. Prestavbu odštartovala zmena trénera

Andrew Brunette.
Andrew Brunette. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|31. máj 2023 o 08:56

Predators najali kouča, ktorý vyhral Prezidentskú trofej.

NASHVILLE. Rukopis budúceho generálneho manažéra Nashvillu Predators, niekdajšieho úspešného trénera Barryho Trotza, sa začína ukazovať od jeho úvodných mesiacov v štruktúrach organizácie. Pred sezónou 2022/23 sa vedenie klubu rozhodlo pre zmenu na poste hlavného trénera.

Z pozície hlavného trénera odvolali Johna Hynesa a prepustili aj jeho asistenta Dana Lamberta. Hynesa ho nahradí Andrew Brunette, bývalý kouč Floridy. Ako prvý o tom informoval Kevin Weekes.

Hynes viedol "predátorov" vyše tri sezóny. Hoci mal ešte rok platný kontrakt, manažment klubu ho v utorok informoval, že už nebude na poste pokračovať.

Predators nepostúpili v sezóne 2022/2023 do play-off, vo vyraďovačke chýbali prvýkrát od roku 2014. Hynes, ktorý v januári 2020 vystriedal Petra Lavioletta, mal na striedačke Nashvillu v základnej časti bilanciu 92 víťazstiev, 64 prehier v riadnom čase a 10 po predĺžení, resp. nájazdoch. Pod jeho vedením Predators nikdy neprešli cez prvé kolo play-off.

"John Hynes je dobrý človek a dobrý tréner," uviedol Trotz v tlačovej správe. "Po uzávierke prestupov odviedol s naším tímom vynikajúcu prácu, najmä s našimi mladými hráčmi, a je to dobre pripravený, tvrdo pracujúci tréner, ktorý bude v NHL naďalej rásť.

Po našich koncoročných stretnutiach a hodnotení sme uvážili, že nastal čas na zmenu a čas vydať sa iným smerom."

Štyridsaťdeväťročný Brunette sa stane v poradí štvrtým trénerom Nashvillu v histórii. V uplynulom ročníku pracoval ako asistent trénera Lindyho Ruffa v tíme New Jersey Devils.

Predtým počas sezóny 2021/2022 nahradil Joela Quennevillea na striedačke Floridy a Panthers doviedol k Prezidentskej trofeji pre najlepší tím základnej časti. Po vyradení v druhom kole play-off mu však vedenie "panterov" novú zmluvu neponúklo.

Pred trénerskými funkciami zbieral skúsenosti v Minnesote Wild, kde pôsobil medzi rokmi 2012-2019. Vyskúšal si rolu asistenta generálneho manažéra či riaditeľa oddelenia pre hráčske záležitosti.

Bývalý kanadský útočník odohral počas aktívnej kariéry vyše 1100 zápasov v NHL, obliekal v nej dresy Washingtonu, Nashvillu, Atlanty, Minnesoty, Colorada a Chicaga.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V Nashville sa začali čistky. Prestavbu odštartovala zmena trénera