Heninová nikomu neodpustí šírenie chýrov o dopingu

SITA|18. feb 2011 o 17:35

Opäť už len bývalá belgická tenistka Justine Heninová podľa magazínu Tennis odmietla vpustiť na tlačovú besedu, na ktorej dodatočne vysvetľovala pozadie svojej druhej rozlúčky so súťažným dianím, novinárov podieľajúcich sa na šírení chýrov o dopingu.

BRUSEL.

"Také veci zraňujú mňa i všetkých ľudí v mojej blízkosti. Nemôžem to akceptovať, odpustiť a zabudnúť. Nikdy som nepodvádzala," vyhlásila niekdajšia líderka svetového rebríčka WTA Heninová. Belgičanka uviedla na pravú mieru aj šumy o chystanom predaji svojho klubu Justine N1 v Limelette. Uviedla, že akurát ide o personálne zmeny rovnako ako v pobočke na Floride.

Sedemnásobná grandslamová šampiónka Heninová prekvapila najmä ukončením aktívnej činnosti 14. mája 2008, ktoré vysvetlila stratou motivácie. Práve vtedy sa vyskytli dohady o možnom pozitívnom náleze a "tichej dohode" s funkcionármi so zámerom nepoškodiť imidž tenisu. Heninová sa vrátila na kurty vlani a druhý raz zavesila raketu na klinec v januári 2011 pre chronické opotrebovanie lakťa pravej ruky.

Belgický tenista Christophe Rochus vlani pre denník La Derniére Heure povedal: "Aj ku mne sa doniesli určité dohady. Všetko, čo k tomu môžem povedať, je, že som jej náhly odchod bez vážneho dôvodu považoval za prekvapujúci. Šampióni jej typu väčšinou predznamenávajú čosi podobné mesiace dopredu a absolvujú nejaké rozlúčkové turné."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Heninová nikomu neodpustí šírenie chýrov o dopingu