Hantuchová: Som veľmi sebavedomá

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|23. jún 2011 o 00:12

Slovenská tenisová jednotka DANIELA HANTUCHOVÁ (28) je už v 3. kole Wimbledonu. V stredajšom podvečernom zápase zdolala Marinu Erakovicovú hladko 6:3, 6:1.

V prvom kole proti Ruske Diačenkovej ste museli siahnuť na dno síl, v druhom išlo proti Novozélanďanke všetko ako po masle. Čím to?

"Odohrala som super zápas. Po utorňajšom maratóne som nevedela, čo môžem od duelu s Erakovicovou očakávať. Našťastie rýchlo som stihla zregenerovať. Kondične som sa na dvorci cítila veľmi dobre. Začiatok bol vyrovnaný, no akonáhle som súperku brejkla a získala úvodný set, už som na dvorci dominovala. Hrala som sebavedome a vo výmenách som mala navrch. Vychádzalo mi podanie. Začalo sa pomaly stmievať, preto som som to chcela čím skôr ukončiť. Som rada, že sa mi to podarilo."

V sobotu ste v Eastbourne nedohrali semifinálový zápas pre zranenie brušného svalu. Predtým ste mali ťažkosti s pravým ramenom. Ako sa cítite zdravotne?

"Brušné svalstvo sa lepší, ale rameno je to isté. Neustále som v opatere lekárov. Obidve miesta mám v zápase zatejpované. Vyše trojhodinové stretnutie prvého kola mi nepomohlo, našťastie druhý zápas mal rýchly priebeh. Treba vydržať ešte týždeň a už to bude dobré..."

Vo štvrtok máte v dvojhre voľno. Mohol by to byť ideálny deň.

"Veď práve. Lenže ma čaká zápas prvého kola štvorhry s Poľkou Agnieskou Radwanskou. Za normálnych okolností by som teraz do štvorhry nešla, no my sme sa prihlásili už pred mesiacom. A je mi hlúpe, aby som teraz Agniesku obrala o debla. Verím, že mi zostane čas aj na regeneráciu síl a prípravu na piatkové stretnutie tretieho kola s Azarenovou."

S Bieloruskou máte bilanciu 2:0. Môže to byť výhoda?

"Nechcem sa oháňať víťazstvami na tvrdom povrchu, bolo to už dávnejšie. Záleží, akú bude mať Victoria formu. Je dosť náladová. Keď jej to bude padať, ťažko sa s tým dá niečo robiť. Ale keď prídu šance, treba ich využiť. Nemám čo stratiť, ona je favoritka. Bude pod tlakom. Dôležité je, aby som bola pripravená."

Na Wimbledone hráte nepretržite od roku 2001. Čím je pre vás tento ročník osobitný?

"Mám tu skvelé zázemie mojich blízkych ľudí. Cítim sa ako doma. A na dvorci som veľmi sebavedomá."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová: Som veľmi sebavedomá