Handzuš: Možno je to posledná šanca na zisk pohára

(Autor: SITA/AP)
TASR|12. jún 2013 o 15:03

Pre Michala Handzuša bude tohtoročné finále play off NHL jednou z posledných príležitostí získať vytúžený Stanleyho pohár.

CHICAGO. Skúsený slovenský hokejista sa vo vyraďovačke dosiaľ najďalej prebojoval v roku 2004, keď s Philadelphiou stroskotal vo finále Východnej konferencie na neskoršom šampiónovi z Tampy Bay, odvtedy jeho klub nikdy neprešiel cez prvé kolo. Až po jarnej výmene zo San Jose do Chicaga sa zvýšili jeho šance na zisk trofeje, najlepší tím základnej časti a víťaz Prezidentskej trofeje o ňu zabojuje s Bostonom.

"Chcel som pohár vyhrať, keď som mal 22 rokov a rovnako po ňom túžim teraz ako 36-ročný. Neskrývam, že sa mi teraz naskytá možno posledná šanca na jeho zisk," uvedomuje si Handzuš, ktorému dal tréner Joel Quenneville priestor v strede druhého útoku Blackhawks a ostrieľaný center sa ponúknutej šance skvele chopil.

V novom pôsobisku herne ožil, v 17 vystúpeniach v play off nazbieral dva góly a sedem asistencií. "Beriem to ako zábavu. Chcete hrať na najvyššej úrovni, pomôcť tímu a cítiť sa byť užitočný. V tomto momente sa však vôbec nepozerám na vlastné štatistiky, cítim sa spokojný už tým, že vyhrávame. Nie je to o individualitách, ale o kolektíve," vyslovil sa pred finálovými zápoleniami pre zámorské médiá.

Aj spoluhráči by Handzušovi trofej dopriali. Vo finále tak budú mať extra motiváciu. "Musíme zo seba vyžmýkať maximum a to hlavne pre takých hráčov, akými sú Jamal Mayers, Michal Rozsíval či Michal Handzuš," vyhlásil pre Chicago Sun-Times útočník "jastrabov" Andrew Shaw. "Pohybujú sa v NHL už dlhé roky a nikdy nezískali Stanley Cup. Svedčí to o tom, že je naozaj náročné dostať sa až tak ďaleko. Chceme to vyhrať najmä pre nich."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Handzuš: Možno je to posledná šanca na zisk pohára