Chelsea alebo Čína? Ešte tri roky mám zmluvu s Neapolom, tvrdí Hamšík

Marek Hamšík.
Marek Hamšík. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|28. máj 2018 o 17:20

Prezident De Laurentiis priviedol veľké trénerské meno. Pre Neapol to môže byť pozitívna zmena, hovorí Marek Hamšík.

BRATISLAVA. Keď sa prechádzate centrom Neapola, pri zmienke o Marekovi Hamšíkovi ľudia ukazujú všetko, čo s ním súvisí. Niektorí sa pochvália fotkou v mobile, v kaviarni sa zase majiteľ pýši jeho dresom s vlastnoručným podpisom.

Ďalší s hrdosťou kričia - el capitano (kapitán). Iní majú jeho podobizeň vytetovanú na stehne. Slovenský futbalista sa stal za jedenásť rokov v Neapole vzorom pre deti i dospelých.

Čoskoro však môžu fanúšikovia o svoju hviezdu prísť. O Hamšíka majú veľký záujem viaceré čínske kluby, ktoré mu ponúkajú rozprávkové peniaze.

Prvýkrát nestačilo 91 bodov

Tridsaťročný stredopoliar je po klubovej sezóne sklamaný. Bolo to na ňom vidieť aj na zraze slovenskej reprezentácie pred prípravným dvojzápasom proti Holandsku a Maroku.

Najlepší slovenský futbalista v ére samostatnosti totiž s Neapolom opäť nezískal vytúžený taliansky titul. Za prvým Juventusom Turín zaostali o štyri body.

„Prvýkrát v histórii talianskej Seria A nezískalo titul mužstvo, ktoré malo 91 bodov. Ani takýto obrovský počet bodov nestačil,“ povzdychol si Hamšík.

Päť kôl pred koncom súťaže pritom Neapolčania zvíťazili na pôde Juventusu 1:0 a oživili šance na titul.

Hneď v ďalšom kole však prehrali na ihrisku Fiorentiny 0:3 a bolo po všetkom. Neapolčanom dal hetrik Giovanni Simeone, syn slávneho trénera Atlética Madrid Diega Simeoneho.

„Nezvládli sme ten kľúčový zápas, v ktorom sa všetko zlomilo. Už sme to nevedeli zvrátiť. Môžeme však byť pyšní na to, čo sme predviedli. O titul sa budeme pokúšať aj v ďalších rokoch,“ reagoval neapolský kapitán.

Pozrite si momentky zo zrazu slovenskej futbalovej repezentácie: fotogaléria

28.5.2018

Sarriho koniec neberie tragicky

Je však otázne, či slovenský futbalista bude pri tom. V posledných rokoch má na stole lukratívne ponuky z Číny. V závere sezóny navyše nastupoval zväčša len ako striedajúci hráč.

Akoby aj fanúšikovia tušili, že Hamšík môže z klubu odísť. Na posledný zápas sezóny pripravili veľký transparent s nápisom: Kapitán, zostaň s nami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Chelsea alebo Čína? Ešte tri roky mám zmluvu s Neapolom, tvrdí Hamšík