Haláka vymenili v NHL k Ovečkinovi, Meszároša k Chárovi (celkový prehľad)

Jaroslav Halák si zachytá v drese Washingtonu.
Jaroslav Halák si zachytá v drese Washingtonu. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. mar 2014 o 18:40

Všetky výmeny v NHL v posledný deň. Prestupové okno pred play-off sa uzavrelo.

Záverečný deň prestupového obdobia v NHL

prestupy_nhl_com9.jpg

Zdroj: nhl.com

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák dokončí sezónu vo Washingtone. Capitals získali 28-ročného reprezentanta pár minút pred prestupovou uzávierkou v zámorskej NHL z Buffala. Čítajte viac.

Marián Gáborík sa sťahuje z Columbusu do Los Angeles. Blue Jackets ho necelé dve hodiny pred uzávierkou výmen v NHL poslali do kalifornského klubu za útočníka Matta Frattina a dva draftové výbery. Čítajte viac.

Ďalším slovenským hokejistom, ktorý tesne pred uzávierkou výmen v NHL zmenil dres, je Andrej Meszároš. Obranca Philadelphie mieri do Bostonu, kde sa stane spoluhráčom krajana a kapitána Bruins Zdena Cháru. Flyers ho vymenili za voľbu v 3. kole draftu. Čítajte viac.

Prvou veľkou transakciou počas záverečných hodín prestupového obdobia v NHL bola výmena dlhoročnej opory Tampy Bay Martina St. Louisa do New Yorku Rangers. Čítajte viac.

Budajovi pribudol konkurent

Slovenskému hokejovému brankárovi Petrovi Budajovi pribudol v Montreale konkurent. Canadiens získali v stredu z Nashvillu za budúce vyrovnanie Devana Dubnyka. Dvadsaťsedemročný gólman tak počas sezóny oblečie v zámorskej NHL už dres tretieho klubu, keďže ročník začal vo farbách Edmontonu.

Budaj si v Montreale plnil rolu brankárskej jednotky po tom, čo Canadiens pre zranenie v dolnej časti tela prišli o Careyho Pricea. O priestor medzi žrďami bude teraz Slovák bojovať s Dubnykom.

Ten v Nashville po januárovom príchode z Edmontonu svojími výkonmi nepresvedčil a mal putovať na farmu. V 34 dueloch za Oilers a Predators vychytal iba 11 víťazstiev, pričom zaznamenal priemer 3,43 gólu na zápas a úspešnosť zákrokov 89,1 percenta. Informáciu priniesla oficiálna webstránka NHL.

dubnyk_tasr_600_r352.jpg

Devan Dubnyk.

FOTO: TASR/AP

Do Montrealu prichádza aj Vanek

Rakúsky hokejista Thomas Vanek sa už druhýkrát počas sezóny sťahuje. Keďže po výmene z Buffala do New York Islanders nechcel s novým zamestnávateľom podpísať kontrakt na dlhšie obdobie, klub z Long Islandu ho v stredu poslal práve do Montrealu.

Tridsaťročný útočník odohral v tejto sezóne za Islanders a Sabres celkovo 60 stretnutí, v ktorých strelil 21 gólov a pridal 32 asistencií. Po skončení ročníka mu vyprší sedemročný kontrakt na celkovo 50 miliónov dolárov, ktorý so Sabres podpísal pred sezónou 2007/2008.

Vanek, ktorý má aj slovenské a české korene, odohral v NHL 645 stretnutí s bilanciou 271 gólov a 270 asistencií. Rakúsko reprezentoval na zimných olympijských hrách v Soči, kde v štyroch súbojoch raz asistoval. Informácie zverejnil web ESPN.

Hemský prichádza do Ottawy

Český hokejový útočník Aleš Hemský sa sťahuje z Edmontonu do Ottawy. Vedenie Oilers ho pár hodín pred uzávierkou výmen v NHL poslalo do klubu z kanadskej metropoly za dva draftové výbery. Informoval o tom portál tsn.ca.

Hemský pôsobil v Edmontone od roku 2002. Technický krídelník, ktorý si v prebiehajúcom ročníku pripísal v 55 zápasoch 9 gólov a 17 asistencií, bol už dlho predmetom prestupových špekulácií. Pardubický odchovanec je v druhej sezóne svojej dvojročnej zmluvy, ktorá mu garantuje ročný príjem 5 miliónov dolárov. Podľa TSN mu budú Oilers stále hradiť polovicu platu, druhú mu budú vyplácať Senators.

Ottawa obetovala za Hemského voľbu v piatom kole tohtoročného a v treťom kole budúcoročného draftu.

Thomas odišiel do Dallasu

V klube NHL Florida Panthers napokon nebude hviezdna dvojica brankárov Roberto Luongo, Tim Thomas. Deň po angažovaní Luonga z Vancouveru vymenili Panthers Thomasa do Dallasu.

Tridsaťdeväťročný gólman podpísal pred sezónou s Floridou ročný kontrakt na 3,75 milióna dolárov. V 40 stretnutiach ročníka mal 90,9 % úspešnosť zákrokov a priemerne inkasoval 2,87 gólu na duel.

Dvojnásobný víťaz Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára sezóny získal v roku 2011 s Bostonom Stanleyho pohár. Jeho súperom na opačnom konci bol práve Luongo.

Florida ako náhradu za Thomasa získala Dana Ellisa. Informácie zverejnil web denníka Sun Sentinel.

Ruutu prišiel do Devils

Vedenie klubu zámorskej NHL Carolina Hurricanes vymenilo fínskeho hokejového útočníka Tuoma Ruutua do New Jersey Devils, opačnou stranou putoval 23-ročný ruský center Andrej Lokťonov. Informovala o tom internetová stránka tsn.ca.

Ruutu je v druhom roku svojej štvorročnej zmluvy, ktorá mu každú sezónu vynesie 4,75 mil. dolárov. Dvojnásobný držiteľ bronzovej medaily zo ZOH (2010, 2014) by mal zvýšiť ofenzívnu silu New Jersey, ktorí tuho bojujú o play off.

V tejto sezóne však 31-ročný, dobre bodyčekujúci krídelník zatiaľ zostáva dlžný svojej povesti, v 57 dueloch sezóny zaznamenal len 5 gólov a 11 asistencií.

Dres menia aj Moulson, Berra i Legwand

Pre hokejového útočníka Matta Moulsona bude Minnesota tretím klubom v sezóne. Tridsaťročný Kanaďan začal ročník v tíme New York Islanders, odkiaľ putoval za Thomasa Vaneka do Buffala, ktoré ho v stredu poslalo do Minnesoty. Ako náhradu získalo Torreyho Mitchella a právo výberu v drafte.

Moulson odohral v tejto sezóne 55 stretnutí, v ktorých strelil sedemnásť gólov a pridal 21 asistencií. Od 1. júla sa môže stať voľným hráčom, keďže mu vyprší trojročná zmluva na 9,4 milióna dolárov.

Moulson už v NHL hral aj za Los Angeles Kings. Celkovo nastúpil v profilige na 377 duelov s bilanciou 135 gólov a 127 asistencií.

Dres mení aj brankár Reto Berra, ktorého Calgary poslalo do Colorada. V 29 stretnutiach tohto ročníka mal 27-ročný gólman priemer 2,95 inkasovaného gólu a 89,7 % úspešnosť zákrokov.

Tím Calgary opúšťa aj Lee Stempniak. Tridsaťročného útočníka získali "tučniaci" z Pittsburghu. Za Flames odohral Stempniak v aktuálnej sezóne 52 duelov s bilanciou osem gólov a 15 asistencií.

Pittsburgh bude pre skúseného krídelníka piatym klubom v kariére, predtým okrem Calgary pôsobil v St. Louis, Toronte a Phoenixe.

Útočník David Legwand odchádza v závere svojho platného kontraktu z Nashvillu do Detroitu. Tridsaťtriročný hokejista odohral v tejto sezóne 62 stretnutí za Predators, strelil desať gólov a pridal tridsať asistencií.

Legwand strávil celú doterajšiu šestnásťročnú kariéru v Nashville. Informácie zverejnil web kanadskej športovej televízie TSN.

legwand_tasr_600_r1888.jpg

David Legwand.

FOTO: TASR/AP

Goca pustila Florida Pittsburghu

Hokejový klub NHL Florida Panthers sa vzdal služieb Nemca Marcela Goca v prospech Pittsburghu v rámci výmeny za tretie a piate kolo draftu. Tridsaťročný útočník nastúpil v tejto sezóne za Panthers na 62 stretnutí, v ktorých strelil jedenásť gólov a pridal dvanásť asistencií. V tejto sezóne sa mu končí zmluva, ktorú podpísal ešte v roku 2010. V lete sa Goc pravdepodobne stane voľným hráčom.

Nemca draftovalo do NHL z 20. miesta v roku 2001 San Jose. V lige odohral 550 stretnutí za San Jose, Nashville a Floridu, strelil 72 gólov a pridal 105 asistencií. Svoju krajinu reprezentoval na ZOH 2006 a 2010. Informácie zverejnil web TSN.

Schultza berie Columbus

Hokejový obranca Nick Schultz sa z Edmontonu Oilers sťahuje do Columbusu Blue Jackets. Tridsaťjedenročný obranca odohral v tejto sezóne za Oilers 60 stretnutí, v ktorých dosiahol štyri asistencie.

Schultzovi sa po tomto ročníku NHL skončí kontrakt na priemernú ročnú sumu 3,5 milióna dolárov. V Edmontone hral od začiatku sezóny 2011/2012.

Predtým pôsobil Schultz v Minnesote. Blue Jackets ponúkli ako náhradu draftový výber. Informácie zverejnil web TSN.

Diaz si zahrá za Rangers

Švajčiarsky hokejový obranca Raphael Diaz už druhýkrát v sezóne mení dres v rámci zámorskej NHL.

V stredu ho vedenie Vancouveru Canucks poslalo do New Yorku Rangers výmenou za právo výberu v 5. kole budúcoročného draftu.

Dvadsaťosemročný Diaz, ktorý v 52 zápasoch sezóny nazbieral 13 bodov za gól a tucet asistencií, začal sezónu v Montreale, odkiaľ vo februári putoval ku Canucks za Dalea Weisea. Infomáciu priniesla webstránka tsn.ca.

Buffalo ďalej rozpredáva

Najhorší tím sezóny v zámorskej NHL Buffalo Sabres pokračuje v hráčskom výpredaji. Tesne pred prestupovou uzávierkou sa zbavilo útočníkov Matta Moulsona a Codyho McCormicka, ktorých poslali do Minnesoty výmenou za centra Torreyho Mitchella a nešpecifikované draftové výbery. Informovala o tom stránka ESPN.com.

Tridsaťročný Moulson si tak v tejto sezóne oblečie už dres tretieho klubu. Ročník odštartoval v NY Islanders, odkiaľ neskôr zamieril do Buffala výmenou za kanoniera Thomasa Vaneka. V 55 zápasoch celkovo nastrieľal 17 gólov a pripojil 21 asistencií. Moulsonovi po sezóne vyprší trojročný kontrakt v celkovej hodnote 9,4 milióna dolárov, od 1. júla by sa mal stať neobmedzeným voľným hráčom.

Sabres sa pred uzávierkou snažili vymeniť aj slovenského brankára Jaroslava Haláka, ktorého získali 1. marca zo St. Louis.

Phillips podpísal v Ottawe

Hokejový obranca Chris Phillips sa dohodol s Ottawou na novej dvojročnej zmluve na minimálne 2,5 milióna dolárov za sezónu a vyhne sa výmene do iného klubu. Tridsaťpäťročnému obrancovi sa končí po sezóne doterajšia zmluva a mohol sa stať voľným hráčom.

Ak by sa so Senators v závere prestupového obdobia nedohodol, potom by pravdepodobne zmenil dres. Phillips v tejto sezóne odohral za Ottawu 52 stretnutí, v ktorých strelil jeden gól a pridal 12 asistencií.

Chris Phillips strávil celú šestnásťročnú kariéru v NHL v kanadskej metropole a po Danielovi Alfredssonovi má druhý najvyšší počet odohraných zápasov za Senators. V 1125 dueloch strelil 71 gólov a pridal 212 asistencií.

Tím Ottawy opúšťa Cory Conacher. Útočníka zaradil manažment v utorok na waiver listinu nechránených hráčov, odkiaľ ho v stredu stiahol klub Buffalo Sabres. Dvadsaťštyriročný útočník v 60 stretnutiach tohto ročníka strelil štyri góly a pridal šestnásť asistencií.

"Viem, že Buffalo je momentálne v ťažkej situácii. Chce však prebudovať tím a to môže byť pre každého dobré. Pre mňa je to veľká šanca," povedal Conacher, ktorému sa končí po sezóne nováčikovský kontrakt. V NHL už hral aj za Tampu Bay. Informácie zverejnil web kanadskej športovej televízie TSN.

Stuart predĺžil zmluvu vo Winnipegu

Winnipeg Jets zase predĺžil kontrakt s obrancom Markom Stuartom. Zásluhou novej štvorročnej zmluvy zarobí 29-ročný zadák 10,5 milióna dolárov.

Stuartov doterajší kontrakt by vypršal na konci aktuálnej sezóny 2013/2014 a obranca by sa stal neobmedzeným voľným hráčom. Stuart odohral v NHL 478 zápasov s bilanciou 21 gólov a 47 asistencií.

Brodeura Jersey nepustili

Záverečný deň prestupového obdobia v NHL priniesol množstvo zaujímavých výmen, niekoľko veľkých hokejových mien sa však očakávaného trejdu nedočkalo.

New Jersey nakoniec neopustila brankárska ikona Martin Brodeur, hoci sa vážne hovorilo o odchode kanadského veterána z klubu po dlhých 21 sezónach. Brodeur zostal "diablom" verný a toto konštatovanie bude platiť minimálne do leta, keď 41-ročnej brankárskej legende vyprší kontrakt.

Vedenie Vancouveru sa rozhodlo napokon udržať si v kádri ceneného stredného útočníka Ryana Keslera, hoci dlho uvažovalo o jeho výmene. Špekulovalo sa najmä o záujme Pittsburghu. "Som šťastný, že som stále členom Canucks," povedal pre TSN Američan krátko po uzávierke výmien.

Rovnako zostal v Calgary pohyblivý krídelník Mike Cammalleri, Buffalo si zasa ponechalo obrancov Christiana Ehrhoffa a Tylera Myersa. Florida napriek prestupovým špekuláciám nevymenila zadáka Toma Gilberta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Haláka vymenili v NHL k Ovečkinovi, Meszároša k Chárovi (celkový prehľad)