Halák si pripomenul úspechy nad Priceom

Jaroslav Halák v zápase proti Montrealu.
Jaroslav Halák v zápase proti Montrealu. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|11. mar 2011 o 11:28

Slovenský brankár vychytal druhú výhru po sebe a udržal pre St. Louis aspoň teoretickú šancu na postup do play off.

BRATISLAVA. Jaroslav Halák prestúpil cez leto do St. Louis s veľkou nevôľou časti priaznivcov Montrealu. Fanúšikovia slávneho klubu vyčítali manažérovi Canadiens Pierrov Gauthierovi, že si vybral v podobe Careyho Pricea nesprávneho muža.

V prvých zápasoch sezóny to Halák aj dokazoval, keď nadviazal v drese Blues na výborné výkony, ktoré podával vo vlaňajšom play off. V prvých štyroch týždňoch základnej časti sa dostal dvakrát medzi tri hviezdy týždňa a štatisticky patril k najlepším v NHL.

Jedenásťzápasová pauza pre zranenie

Potom však prišla kríza, Blues začali prehrávať a výkony slovenského brankára klesli do priemeru. Svoje v tom zohralo aj neskoršie zranenie ruky, pre ktoré vynechal jedenásť zápasov.

Naopak Price sa v Montreale chytil. Stal sa jedným z najvyťaženejších gólmanov v profilige a dobrými výkonmi si vyslúžil nomináciu na Zápas hviezd. Dvakrát sa dostal v ročníku medzi hviezdy týždňa.

V noci zo štvrtka na piatok sa bývalí spoluhráči postavili prvýkrát v zápase proti sebe. St. Louis privítalo na domácom ľade Montreal. „S Jarom sme toho veľa prežili, ale je to len jeden z veľkých zápasov, ktoré potrebujeme vyhrať. Budem sa sústrediť hlavne na to,“ povedal pre nhl.com pred duelom Price.

V samotnom zápase bol lepší slovenský gólman, ktorý si tak mohol zaspomínať na minulý rok, keď dokázal predčiť kanadského soka v každej štatistike.

Blues vyhrali 4:1 a bratislavský rodák pochytal 27 striel hráčov Canadiens, zatiaľ čo Price dostal z 26 striel tri góly.

Emotívny zápas

„Takéto zápasy sú emotívne. Predsa len mám v Montreale stále dosť priateľov, ale sústredil som sa len na svoj výkon,“ uviedol Halák.

Blues sa podarilo zastaviť päťzápasovú víťaznú sériu súpera a sami si predĺžili svoju na tri stretnutia, z toho pri dvoch bol v bránke dvadsaťpäťročný Slovák.

„Všetci písali len o tom, že to je súboj Haláka proti Priceovi, ale bol to hlavne zápas dvoch tímov bojujúcich o dôležité body, preto je dôležité, že sme vyhrali,“ dodal pre St. Louis Today Halák.

St. Louis si stále drží malú šancu na postup do play off. V tabuľke Západnej konferencie je na trinástom mieste, keď na postupovú osmičku stráca osem bodov. Do konca základnej časti ešte odohrá štrnásť zápasov.

Montreal je vo Východnej konferencii šiesty.

Price vs. Halák v tejto sezóne

Carey Price odchytal v sezóne 60 zápasov, z ktorých 32 vyhral s priemerom 2.33 gólov na zápas a 92.3% úspešnosťou zákrokov.

Jaroslav Halák chytal v 45 zápasoch, vychytal 21 výhier, má priemer 2.60 gólov na zápas s úspešnosťou 90.8% zákrokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák si pripomenul úspechy nad Priceom