Hádzanársky ťahák odohrajú v Prešove

Vrátil sa, ale chytať nebude. R. Štochl (vľavo s trénerom Liptákom) nenastúpi.
Vrátil sa, ale chytať nebude. R. Štochl (vľavo s trénerom Liptákom) nenastúpi. (Autor: tasr)
Marián Leško|10. jún 2015 o 00:00

Predposledný zápas kvalifikácie o postup na ME 2016 v Poľsku odohrá reprezentácia Slovenska v stredu v prešovskej Tatran handball arene.

Predposledný zápas neúspešnej kvalifikácie o postup na ME 2016 v Poľsku odohrá reprezentácia hádzanárov Slovenska v stredu od 17. hodiny v prešovskej Tatran handball arene s reprezentačným výberom Slovinska. Po tom, ako Slovensko definitívne stratilo postupovú šancu, pri reprezentačnom kormidle nahradil neúspešného Zoltána Heistera tréner Martin Lipták. Posledný zápas tretej kvalifikačnej skupiny odohrajú slovenskí hádzanári v nedeľu 14. júna v Štokholme so Švédskom.

PREŠOV. Reprezentanti Slovenska pred kvalifikačným stretnutím so Slovincami obývali od minulého piatka prešovský hotel Dukla.

Príprava na dnešný medzištátny zápas prebiehala v Tatran handball arene.

Zmeny v Liptákovej nominácii

Nový tréner hádzanárskej reprezentácie Slovenska Martin Lipták nominoval na súboj so Slovinskom osemnásť hráčov. Lenže nie všetci, s ktorými rátal, zasiahnu do zápasu. Mimo je zranený Csaba Szucs (zlomená hrudná kosť.

Pre bolesti krížov nenastúpi navrátilec do reprezentácie brankár Richard Štochl, ktorý je navyše aktuálne bez zmluvy, ani druhý brankár Miloš Putera, ktorého nemecký klub Gosswallstad skrachoval a tak M. Lipták povolal náhradníka z Hlohovca Mariána Žernoviča.

Patrik Hruščák z nemeckého Emporu Rostock nemôže hrať pre zranenie kolena a Tomáš Adamčík z Považskej Bystrice pre narazenú pätu. Nuž a Ivan Kucharík z HK Topoľčany bude chýbať zo študijných dôvodov. Z pôvodnej osemnásťčlennej nominácie má teda tréner Slovenska k dispozícii štrnásť hráčov.

Najpočetnejšie zastúpenie v kádri má jedenásťnásobný majster republiky Tatran Prešov. Sú v ňom pivoti Michal Kopčo a Andrej Petro, krídla Radoslav Antl a Tomáš Urban, spojky Radovan Pekár, Oliver Rábek a Lukáš Urban.

S kapitánskou páskou na rukáve dresu sa v Tatran handball arene predstaví odchovanec prešovskej hádzanej Radovan Pekár.

Zaväzujúci fakt

„Už samotný fakt, že so Slovinskom hráme v Prešove, že siedmi v nominácii trénera Liptáka sme z majstrovského Tatrana, je svojím spôsobom zaväzujúci. Kvalifikácia ako taká je neúspešná, no my chceme dokázať, že naša reprezentácia má na viac, než predvádzala v ostatnom čase. V príprave na Slovincov, či už v samotnom hoteli Dukla alebo v THA, funguje všetko bezproblémovo. Je teda len na nás, aby sme kvalitnú prípravu zúročili na ihrisku,“ avizoval pred stretnutím so Slovincami kapitán slovenskej hádzanárskej reprezentácie."

Prešov je hádzanárskym mestom, je preto logické, že sa tu opäť hrá reprezentačná hádzaná.

"Verím, že do hľadiska THA príde veľa divákov, že zase vytvoria zápasu tradične výbornú kulisu, ktorá pre nás na hracej ploche bude ďalším burcujúcim elementom. Postúpiť na európsky šampionát už síce nemôžeme, no vždy, v každom zápase je o čo hrať. Navyše, do Prešova zavíta atraktívny súper, účastník ostatného svetového šampionátu v Katare, v kádri so známymi esami. Tím Slovenska oprášil zase staronovú reprezentačnú partiu. Preto tvrdím, že v THA to bude príťažlivý zápas, na ktorý sa oplatí prísť,“ avizoval pred stretnutím so Slovincami kapitán slovenskej hádzanárskej reprezentácie," dodal kapitán.

Kapitánska páska mu ostala

Radovan Pekár bol kapitánom Slovenska za trénera Z. Heistera a ostáva ním aj po nástupe Martina Liptáka k reprezentačnému kormidlu.

„V kádri sú odo mňa starší a skúsenejší hráči. Dokonca po tom, ako bola moja funkcia potvrdená novým trénerom, padla aj uštipačná, avšak humorne mienená poznámka, ako môže byť policajt kapitánom hádzanárov...“

Na vysvetlenie pre tých, ktorí to nevedia, Rado Pekár je v civilnom zamestnaní príslušníkom slovenskej polície.

„Aby som náladu nepokazil, tak vravím, že niečo také nechápem ani ja, ale ani netajím, že takáto funkcia je ozajstná pocta. Byť v role reprezentačného kapitána, navyše v zápase doma, to naozaj mnoho znamená a ako som už naznačil, aj zaväzuje. Želám si teda, aby zápas so silnými Slovincami dopadol pre nás dobre, aby sa diváci bavili predovšetkým dobrou hádzanou.“

Permanentné a voľné klubové vstupenky neplatia

Organizátorom kvalifikačného stretnutia Slovensko – Slovinsko je Slovenský zväz hádzanej.

Na základe jeho požiadavky permanentné a voľné vstupenky vydané na sezónu 2014/2015 Tatranom Prešov na medzištátny zápas neplatia. Vstupenky v cene 6 eur sa dajú zakúpiť v pokladnici THA.

Keďže ku vstupenke sa vydáva aj doklad o jej zakúpení, žiada si to nejaký čas navyše.

V záujme včasného zaujatia miesta v hľadisku bude vhodné zakúpiť si vstupenku a prejsť turniketmi v dostatočnom časovom predstihu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanársky ťahák odohrajú v Prešove