Hádzanárov Tatrana v Doboji potrápila aj brušná viróza

(Autor: sita)
Ján Leško|21. aug 2017 o 00:00

V Bosne a Hercegovine skončili hádzanári Tatrana Prešov na štvrtom mieste.

DOBOJ. Na Medzinárodnom TV turnaji šampiónov v Bosne a Hercegovine skončili hádzanári Tatrana Prešov na štvrtom mieste.

Príprava slovenského hádzanárskeho majstra, blížiace sa prvé vrcholné akcie sezóny (koncom tohto týždňa o Česko-Slovenský pohár v Plzni a začiatkom budúceho mesiaca doma kvalifikácia o jedinú postupovú miestenku do D – skupiny Ligy majstrov), vrcholí.

Kvalitní súperi, nečakané problémy

Aj 49. ročník jedného z najstarších turnajov hádzanárov v Európe v Doboji mal veľmi kvalitné obsadenie.

Tatran Prešov hral v A skupine s ruským vicemajstrom HC St. Petersburg, švajčiarskym PFADI Winterthur a majstrom BaH RK Borac Banja Luka.

Štart do turnaja sa Prešovčanom nevydaril.

Tatran na zápas s Winterthurom nastúpil vo výrazne oklieštenom zložení. Doma ostali zo zdravotných dôvodov Rábek i Ľ. Šárpataky.

Novo získaná ľavoruká spojka Butorac síce v Doboji bol, ale ešte nie stopercentne fit, takže do hry zasiahol až v závere turnaja.

A akoby toho nebolo málo, slovenský tím, avšak aj hráčov iných mužstiev, postihla nepríjemná črevná viróza.

Napríklad Peskov začal hrať, no po pár minútach musel z ihriska.

Nuž a jeden z novicov Kasal si v Doboji herne neškrtol.

Za daných okolností tréner Tatrana Prešov Slavko Goluža na výber, hlavne hráčov spojkového radu, nemal.

Tatran podľahol Švajčiarom 23:28 (12:13).

Upokojili sa - vyhrali

Po dni voľna sa situácia v tíme trochu upokojila odniesol si to RK Borac, nad ktorým Tatran vyhral 28:22 (14:8).

K najlepšiemu výkonu sa Prešov vypol v stretnutí s ruským Petersburgom.

Tatran výborne bránil, brankári boli výraznými oporami, o dvadsaťštyri gólov sa postaralo deväť strelcov.

Po kvalitnom tímovom výkone a výhre 24:17 (14:11) skončil slovenský majster v skupine druhý a v posledný turnajový deň hral o tretie miesto s francúzskym PAUC Handball d´Aix en Provence.

Prešov výkon zo zápasu s Rusmi nezopakoval, prehral 27:32 (10:15) a v turnajovej tabuľke obsadil za prvým KIF Kolding (Dánsko), švajčiarskym Winterhurom a francúzskym PAUC Handball štvrté miesto.

S. Goluža: Má to hlavu aj pätu

„V Doboji sme odohrali štyri zápasy so štyrmi kvalitnými súpermi. Bolo v nich veľa dobrých herných vecí. Avšak aj tých, na ktorých bude potrebné pracovať. Dovolím si tvrdiť, že to, čo v príprave robíme, má hlavu aj pätu. Pre mňa je dôležité, že počas turnaja sme okrem zápasov mohli trénovať a využívať podmienky, ktoré organizátori vytvorili všetkým zúčastneným tímom. Samozrejme, mali sme tu aj dosť problémov. Hneď po príchode do Bosny a Hercegoviny mužstvo trápila brušná viróza. Zápasy sme odohrali bez našich veľmi dôležitých hráčov Rábeka a Kasala. Chýbala nám hlavne ich streľba zo stredných a väčších vzdialeností. S hráčmi, ktorí pôsobili na 'ich' postoch, môžeme byť do určitej miery spokojní. Herná disciplína tímu ale nie je ešte na úrovni mojich predstáv. Stále sme však v prípravnom období a zo dňa na deň sa nedá všetko zmeniť. Avšak nemalo by sa nám stávať to, čo v zápase o tretie turnajové miesto. V ňom mužstvu chýbala obranná agrestivita, ktorá tak dobre platila predtým na Petersburg. Dôležité je, že chlapci si určité herné nedostatky uvedomujú a v tréningovom procese na ich odstraňovaní pracujú," povedal na margo vystúpení svojich zverencov na turnaji v Doboji tréner Tatrana Slavko Goluža.

Prešov hral v Doboji v zložení: Čupryna, Cvitkovič – M. Šárpataky, Butorac (celkovo 18 gólov), Hrstka 10, D. Krok 15, Rečičár, Babič 7, L. Urban 7, Pekár 2, Číp 13, Peskov 10, Vučko 8, Carapkin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanárov Tatrana v Doboji potrápila aj brušná viróza