Kolotoč Prešova za pár dní: Začne sa v Lisabone, pokračuje v Skopje a Bratislave

Lukáš Urban strieľa na bránu Benficy Lisabon. Tatran čaká odveta v Portugalsku.
Lukáš Urban strieľa na bránu Benficy Lisabon. Tatran čaká odveta v Portugalsku. (Autor: TASR)
Ján Leško|6. feb 2023 o 16:20

V priebehu necelého týždňa odohrá Tatran zápasy v troch rôznych krajinách.

PREŠOV. Sľubný začiatok zápasového diania v tomto roku dlhé trvanie nemal. Po štyroch výhrach v štyroch rôznych súťažiach slovenský hádzanársky šampión zakopol.

Tatran Prešov zdolal dvoch slovenských súperov. V nadnárodnej SEHA lige prvý raz v histórii zvíťazil doma nad päťnásobným víťazom tejto súťaže, Vardarom Skopje zo Severného Macedónska.

Prešovským hádzanárom po výhre zjavne stúplo herné sebavedomie. Dôkazom bol následný úspech v českej extralige na ihrisku Dukly Praha.

Prvým tohtoročným premožiteľom Plzeň

O tri dni neskôr zavítal do prešovskej Tatran handball areny na stretnutie 20. kola českej extraligy Talent tím Plzeňského kraja. A práve vtedy druhý klub tabuľky bol prvým premožiteľom Prešovčanov v druhej časti sezóny.

Tatran sa v tomto súboji ani zďaleka nepriblížil výkonu z duelu s Vardarom či Duklou.

Kým najmä so Skopje v mužstve 17-násobného slovenského majstra výrazne zabrali jeho opory, ako brankár Igor Čupryna, kapitán tímu a desaťgólový kanonier Oliver Rábek, ale aj ďalší, proti Plzni zjavne zaostali.

Výsledkom po množstve zbytočne a ľahkovážne stratených lôpt v útoku, deravej obrane a veľkej škále zahodených gólových príležitosti bola prehra o päť gólov 32:37.

Podľa Urbana zlyhali ako celok

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Kolotoč Prešova za pár dní: Začne sa v Lisabone, pokračuje v Skopje a Bratislave