Rozhodca si za modrou kartou stojí. Vulgárne správanie odmietam, vraví

Patrik Hruščák (s loptou) strelil v druhom zápase semifinále 6 gólov.
Patrik Hruščák (s loptou) strelil v druhom zápase semifinále 6 gólov. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|15. apr 2021 o 21:16

Košičania za vyjadrenia zaplatia pokutu 300 eur.

KOŠICE. „Ľudia možno čakali nejaké zákernosti, ale s Považskou Bystricou sme odohrali férový zápas. Šport je krásny aj v tom, že netreba nikdy skladať zbrane,“ povedal tréner Košice Crows Radoslav Antl.

Druhý zápas semifinále Niké Handball Extraligy medzi Košicami a Považskou Bystricou (15:26) sa niesol v pokojnejšom duchu ako úvodný duel série.

V ňom videl modrú kartu hráč Košíc Patrik Hruščák. Po prešetrení incidentu ho disciplinárka zbavila automatického trestu pozastavenia činnosti na jeden zápas.

Bez potrestania však vyviazli aj rozhodcovia, ktorí podľa Košičanov v úvodnom stretnutí pochybili.

„Za svojím verdiktom si stojím a nezmenil by som ho. Na rozdiel od jediného kamerového záberu som totiž posudzoval situáciu z iného, priameho uhla pohľadu,“ povedal pre RTVS rozhodca Mário Rudinský.

Ten sa mal údajne ku Košičanom vyjadrovať aj vulgárnym spôsobom.

„Odmietam z mojej strany akékoľvek vulgárne správanie voči pánom Hruščákovi a Antlovi. Ja mám svedomie čisté a týmto vyjadrením považujem medializovaný spor z mojej strany za uzavretý,“ dodal Rudinský.

Hrali ustráchane a bojazlivo

Košický tím bezprostredne po vynesení rozsudku vyhlásil, že bude aj naďalej trvať na tom, aby boli rozhodcovia spravodlivo potrestaní.

„Využijeme všetky dostupné oficiálne cesty, aby sme dosiahli spravodlivosť a tou je potrestanie rozhodcov Rudinského a Mandáka.

Takisto budeme žiadať aj ospravedlnenie Patrikovi Hruščákovi a v neposlednom rade aj nášmu klubu, sponzorom a partnerom,“ uvádza sa v stanovisku klubu.

Vo štvrtok večer Košičania prostredníctvom sociálnych sietí informovali, že im za ich vyjadrenia na adresu rozhodcov udelila disciplinárka pokutu vo výške 300 eur.

Na previnenie trojice Radoslav Antl, Patrik Hruščák a Michal Capík mali upozorniť Považania.

Mediálna kauza zanechala väčšie stopy na Košičanoch, ktorí sa v druhom zápase semifinále na domácom ihrisku nevedeli dostať do tempa.

„Hrali sme ustráchane a bojazlivo. Neboli sme to my. K modrej karte by som sa už nechcel vracať. Je to už za nami. Chceme sa sústrediť na zvyšné zápasy,“ povedal bývalý úspešný reprezentant Antl.

Povedali si, že o kauze nebudú hovoriť

Považskobystričania hrali uvoľnenejšie ako domáci. Aj oni však mali problém stopercentne sa koncentrovať na prípravu.

„Celá mediálna kauza okolo modrej karty pre Paťa Hruščáka nám príliš nenahrávala. Povedali sme si, že ak by sme to mali niekoľko dní vkuse riešiť, nič dobré by nám to neprinieslo,“ povedal Tomáš Vallo.

Ten v druhom semifinále nastrieľal osem gólov.

Považania očakávali v Košiciach vybičovaný a vyhrotený zápas. To sa napokon nepotvrdilo. Hostia si pripísali až nečakane jednoznačné víťazstvo o 11 gólov.

„Pravdupovediac som až takýto veľký rozdiel nečakal. Myslel som si, že to bude väčší boj. Sme radi za víťazstvo ale séria sa ešte neskončila,“ skonštatoval Vallo.

Tretí zápas série je naplánovaný na sobotu od 18.00 h v Považskej Bystrici.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Rozhodca si za modrou kartou stojí. Vulgárne správanie odmietam, vraví