Hviezda OH odstúpila zo súťaže, dôvodom boli psychické problémy

Americká gymnastka Simone Bilesová na OH v Tokiu 2020.
Americká gymnastka Simone Bilesová na OH v Tokiu 2020. (Autor: SITA/AP)
TASR|27. júl 2021 o 14:11 (aktualizované 27. júl 2021 o 16:45)

Simone Bilesová získala v Riu štyri zlaté medaily.

TOKIO. Americká gymnastická hviezda Simone Bilesová nedokončila utorňajšie finále viacboja družstiev na olympijských hrách v Tokiu.

Na preskoku spravila chybu a pred bradlami ju nahradila Jordan Chilesová. Vedenie USA Gymnastics vydalo vyhlásenie, podľa ktorého štvornásobná zlatá medailistka z OH 2016 odstúpila zo zdravotných dôvodov.

Následne však situáciu upresnila samotná Bilesová, ktorá ako dôvod odstúpenia zo súťaže uviedla psychické problémy. 

"Musím sa sústrediť na moje duševné zdravie a tiež neohrozovať moje zdravie a pohodu. Ak bojujete s vlastnou hlavou, je to zlé," cituje Simone Bilesovú web edition.cnn.com.

Bilesovej nevyšiel preskok, po ktorom opustila arénu v sprievode tímovej lekárky. O niekoľko minút sa do haly vrátila, ale do súťaže sa už nezapojila.

V Tokiu sa kvalifikovala do všetkých individuálnych finále, nie je však jasné, či bude mať šancu zveľadiť svoju medailovú bilanciu (4-0-1).

"Niekedy sa cítim, ako keby na mojich pleciach ležala váha celého sveta. Účasť na olympijských hrách nie je žiadny žart," zdôraznila Bilesová vo svojom pondelňajšom príspevku na instagrame.

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Športová gymnastika»Hviezda OH odstúpila zo súťaže, dôvodom boli psychické problémy