Grmanov otec predpovedal päť majstrovských sezón

Druhý diel osláv. Michal Grman (vpravo) v bare, kam sa hokejisti presunuli so štadióna, oslavuje so spoluhráČom Slimákom.
Druhý diel osláv. Michal Grman (vpravo) v bare, kam sa hokejisti presunuli so štadióna, oslavuje so spoluhráČom Slimákom. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|9. apr 2011 o 00:00

V poslednom zápase sezóny dal gól. Vďaka nemu sa stal Michal Grman s 8 presnými zásahmi štvrtým najlepším strelcom medzi obrancami a celkove v extralige 7. najproduktívnejším zadákom (26 kanadských bodov).

KOŠICE. Inak Grman nebol v semifinále ani vo finále ani pri jedinom inkasovanom góle Košíc.

Odchovanec Liptovského Mikuláša prišiel do Košíc počas sezóny 2008/2009. Liptáci ho dvakrát počas sezóny uvoľnili na hosťovanie, s oceliarmi získal prvý majstrovský titul a nakoniec na východ aj prestúpil. A pôsobenie v HC si nevie vynachváliť, zažil tu už tri majstrovské sezóny.

„Môj otec mi povedal, že v Košiciach zažijem päť majstrovských rokov. Tak tri sú už za nami. A ja otcovi ako vždy verím," rozhovoril sa dobre naladený Grman, ktorý má zmluvu ešte na dva roky. Oceliari dovŕšili zlatý hetrik, vyhli sa výraznejším výpadkom. „Nebolo to až také bezproblémové. Nie stále nám všetko vychádzalo. Ale ak to aj nešlo hladko, bojovali sme. Tu sa každý jeden zápas odohral so stopercentným nasadením. Aj preto sme neprehrali po sebe dve stretnutia. Šnúra prehier tak bola maximálne jednozápasová. To je niečo nevídané, neviem, či to ešte niekto niekedy zopakuje."

Na gólovom výlete

Grman v sebe ani v rozlúčkovom zápase sezóny nezaprel útočné chúťky. Fanúšik si už zvykol na jeho výlety k súperovej bránke, keď s pukom manévruje ako útočník. No a v 23. minúte piateho finálového stretnutia mohol po svojom výpade z vlastnej tretiny s vypredanou Steel Arénou jasať. Brankára kamzíkov prekonal z nemožného uhla. „Brankári v extralige vedia, že občas takto uletím. Videl som otvorený priestor, tak som vyštartoval. Zakončoval som už vlastne spoza bránkovej čiary. Prekvapil som Melicherčíka. Myslím, že raz sa mi to pri ňom už stalo."

Košice sú momentálne na výslní. „Pracuje sa tu dobre na každej úrovni, o tom niet pochýb. Aj o mládež je postarané, čo sa prejavuje na výsledkoch. Košice sú momentálne baštou hokeja. Ostatné kluby môžu len závidieť, lebo takú sezónu ešte nemal nik."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Grmanov otec predpovedal päť majstrovských sezón