Grécko sa vyhlo blamáži vo Vaduze, tréner sa hanbí

Fernando Santos.
Fernando Santos. (Autor: SITA/AP)
TASR|7. sep 2013 o 15:41

Grékom sa na rozdiel od Slovenska podarilo vydrieť výhru v Lichtenštajsku 1:0.

ZENICA. Grécka futbalová reprezentácia zvíťazila v piatkovom zápase G-skupiny kvalifikácie MS 2014 vo Vaduze nad domácim Lichtenštajnskom najtesnejším rozdielom 1:0 (0:0). Víťazný gól stretnutia strelil v 72. minúte útočník Olympiakosu Pireus Konstantinos Mitroglou.

"Hellas" zahrala do kariet prehra Bosny a Hercegoviny so Slovenskom (0:1). Gréci sa v tabuľke dotiahli na Bosniakov, oba tímy majú na konte zhodne 16 bodmi. Bosniaci vedú vďaka lepšiemu skóre. Slováci na duo pred nimi strácajú 4 body.

"Hanbím sa za výkon mužstva v prvom polčase. Dúfam, že hráči to cítia rovnako. Ak chceme postúpiť na majstrovstvá sveta, musíme sa nad sebou zamyslieť, lebo po tomto výkone by sme na nich veľa vody nenamútili," citoval portál sport.gr slová kormidelníka gréckej reprezentácie Fernanda Santosa, ktorý na margo "pomoci" od Slovenska v podobe jeho víťazstva v Bosne a Hercegovine poznamenal: "Skupina sa tým zamotala. Teraz to vyzerá tak, že sa budú tri mužstvá biť až do konca kvalifikácie o postup."

Lotyšská reprezentácia zvíťazila v pobaltskom derby v Rige nad Litvou 2:1. Lotyši sa vďaka triumfu posunuli v tabuľke na 4. miesto pred Litvu, keď v siedmich zápasoch nazbierali 7 bodov. Litva je piata s 5 bodmi na konte.

Pre domáceho hlavného trénera Mariana Paharsa, ktorý 16. júla vo funkcii nahradil Aleksandrsa Starkovsa, to bol premiérový duel na lavičke lotyšskej reprezentácie a hneď sa jeho zverenci pričinili o víťazný debut.

Lichtenštajnsko - Grécko 0:1 (0:0)

Gól: 72. Mitroglou. Rozhodoval: Todorov (Bul.), ŽK: Burgmeier, Frick, D. Hasler, Christen, N. Hasler, Polverino - Kone, Torosidis, Holebas, ČK: 66. D. Hasler - 59. Holebas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Grécko sa vyhlo blamáži vo Vaduze, tréner sa hanbí