Sagan je bližšie k cyklámenovému dresu, líder súťaže odstúpil

Caleb Ewan.
Caleb Ewan. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. máj 2021 o 14:45 (aktualizované 15. máj 2021 o 16:16)

Dôvodom bol zrejme pád v úvode etapy.

BRATISLAVA. V stredu vyhral na pretekoch Giro d'Italia piatu etapu, v piatok aj siedmu a pred sobotou bol lídrom bodovacej súťaže.

Austrálčan Caleb Ewan (Lotto Soudal) však vo ôsmej etape neabsolvoval ani 50 kilometrov a z podujatia odstúpil. Ako informuje web cyclingnews.com, z pretekov sa mohol porúčať po páde, ktorý televízne kamery nezachytili. 

Dvadsaťšesťročný austrálsky cyklista aj tak nemal v pláne dokončiť tohtoročné Giro. Sám naznačil, že v tomto roku je jeho cieľom dosiahnuť etapové triumfy na každej z troch Grand Tour.

Na Gire sa mu to podarilo, ešte ho však čakajú Tour de France a potom aj Vuelta.

"Ciele na tento rok zostávajú nezmenené. Teraz musím urobiť maximum v príprave na Tour. Bohužiaľ, nohy šprintérov sa nezotavujú rovnako ako u ďalších jazdcov. Skutočnosť, že som odstúpil teraz, znamená, že nebudem "zomierať" najbližších niekoľko mesiacov," uviedol Ewan podľa cclingnews.com.

Odstúpenie Ewana v praxi znamená, že slovenský cyklista Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) sa v bodovacej súťaži posunul na 5. priečku a na belgického lídra Tima Merliera (Alpecin-Fenix) stráca 26 bodov. Za Ewanom zaostával Slovák o 49 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Giro d'Italia»Sagan je bližšie k cyklámenovému dresu, líder súťaže odstúpil