Utorok, 22. júna, 2021Meniny má Paulína

Ghanský rozhodca chybne odpískal pokutový kop a dostal doživotný dištanc

(Autor: Twitter)
TASR|20. mar 2017 o 15:22

Joseph Lamptey urobil chybu v novembrovom zápase kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018.

ZÜRICH. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potrestala ghanského rozhodcu Josepha Lampteyho doživotným dištancom za chybný verdikt v novembrovom dueli kvalifikácie MS 2018 medzi Juhoafrickou republikou a Senegalom.

Po neexistujúcej ruke v šestnástke odpískal proti Senagalčanom pokutový kop.

Opakované zábery jasne ukázali, že obranca Kalidou Koulibaly zasiahol loptu kolenom. FIFA obvinila Lampteyho z porušenia pravidla týkajúceho sa nezákonného ovplyvňovania zápasov. Jeho asistent zostal bez trestu.

Všetky obvinenia voči Davidovi Lionheartovi Nii Lartey Laryeamu boli zamietnuté.


FIFA o otázke potrestania asistenta rozhodcu

"Všetky obvinenia voči Davidovi Lionheartovi Nii Lartey Laryeamu boli zamietnuté," uviedla FIFA.

Lamptey sa môže odvolať voči dištancu na Športový arbitrážny súd (CAS), prípadne na FIFA.

FIFA ďalšie podrobnosti prípadu nezverejnila. Spraví tak, až keď "sa rozhodnutie stane konečné a právoplatné".

Informovala agentúra AP.

Juhoafričania sa po premenenej penalte ujali vedenia 1:0.

Napokon na štadióne v Polokwane triumfovali 2:1. V druhej fáze africkej kvalifikácie sú v štvorčlennej skupine druhí, Senegalu patrí tretia priečka.

Súvisiace články

Tipuj bez rizika až za 20 €
Viac
Kurzy prináša
20:00
Liga majstrov - Kvalifikácia
HB Torshavn vs. IC Escaldes
21:00
Euro 2020 - Skupinová fáza
Česko vs. Anglicko
21:00
Euro 2020 - Skupinová fáza
Chorvátsko vs. Škótsko
Kurzy prináša