Geológ boj o stolnotenisovú extraligu nevzdáva

V ostatnom kole nastúpil Geológ v zostave zľava A. Slováčik, M. Palovčík, G. Gallo a J. Letanovský.
V ostatnom kole nastúpil Geológ v zostave zľava A. Slováčik, M. Palovčík, G. Gallo a J. Letanovský. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|23. nov 2016 o 00:00

Teraz však bude boj o záchranu zložitejší ako po minulé roky.

ROŽŇAVA. Stolní tenisti Geológa Rožňava patria ku stabilným účastníkom najvyššej slovenskej súťaže. Stále sa v nej dokázali s prehľadom udržať. Teraz však bude boj o záchranu zložitejší ako po minulé roky.

Aktuálny ročník stolnotenisovej extraligy zastihol rožňavský Geológ v nie veľmi dobrej, skôr by sa žiadalo povedať kritickej situácii. V prvých kolách dokonca nastupovali na stretnutia len vo dvojici, tretí hráč chýbal.

„Pred sezónou nám z kádra odišlo osem hráčov, z ktorých každý by mohol hrať v extraligovom tíme. To sa jednoducho nahradiť nedá. My hľadáme aj trojku. Na tejto pozícii sa počas siedmich stretnutí vystriedali piati hráči. Začiatok sezóny bol veľmi ťažký. Nevedeli sme vôbec, či nastúpime do súťaže. Prvoligové béčko sme neprihlásili do súťaže. Prvé zápasy sme tápali, keďže sme nenastupovali ani v trojici,“ začal vedúci Geológa Rožňava Zoltán Gallo.

„Toto je nielen vizitka rožňavského stolného tenisu, ale rožňavského športu vôbec. Je tu úplne zlá športová politika. Pozrime sa len, kde sú nosné rožňavské kolektívne športy – basketbal, futbal, stolný tenis. Jedine stolný tenis je ešte vo vrcholovom športe, ale za aktuálnych podmienok a „podpory“ zo strany mesta chýba motivácia do ďalšej činnosti. Kde potichu zmizla koncepcia rozvoja rožňavského športu, koho v komisii mestského úradu tento stav zaujíma? Klobúk dole pred tými, ktorí sa ešte za tohto stavu angažujú v rožňavskom športe. Už naozaj len ako perličku spomeniem, že najlepší športovec mesta napríklad za rok 2015 je ocenený ďalší rok v septembri. To je už naozaj Afrika.“

Zmeny v kádri

Osem hráčov, to sú vlastne dva tímy. M. Gumáň odišiel do nemeckej Bundesligy, S. Král sa presťahoval na západ Slovenska a hrá v prvoligovej Devínskej Novej Vsi, M. Letanovský odišiel pracovne do Prahy, Ľ. Leitner prerušil aktívnu činnosť, J. Letanovský študuje v Žiline.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Geológ boj o stolnotenisovú extraligu nevzdáva