Gacík: S Rešetárom sa dopĺňame názormi a skúsenosťami

Tréner KB Slávia TU Košice Juraj Gacík.
Tréner KB Slávia TU Košice Juraj Gacík. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|17. okt 2018 o 00:00

Košickí basketbalisti odštartovali sezónu. Cieľom je postup do finálovej skupiny.

KOŠICE. Basketbalisti KB Slávia TU Košice majú za sebou úvodné dva zápasy novej sezóny I. ligy.

Zverenci trénera Juraja Gacíka najskôr v ligovej premiére podľahli Banskej Bystrici na jej palubovke 63:81, no na domácej pôde v Angels aréne dokázali zdolať Dolný Kubín 80:72.

Mladý košický tím sa postupne zohráva a v najbližších sezónach má ambíciu postúpiť do najvyššej súťaže.

Po tom, ako vlani ukončil svoju existenciu klub KB Košice, sa našla partia nadšencov, ktorých cieľom je, aby mužský basketbal v metropole východu úplne nezanikol.

„Zložili sme káder z hráčov, ktorí niekedy hájili košické farby alebo sa sem-tam objavili v extralige v pozícii lavičkových hráčov. Vhodne sa ich snažíme doplniť juniormi, ktorí toho roku ašpirujú na titul v juniorskej kategórii. Čo sa týka našich úvodných dvoch zápasov sezóny, neboli sme ešte v plnej sile. Chýbali nám opory ako Lechman a Kiss. Dá sa povedať, že úvod sezóny je pre nás akousi fázou na rozohranie sa, pretože cieľom je umiestniť sa do tretej priečky a postúpiť do finálovej skupiny,“ povedal Juraj Gacík.

Najskôr potrebujú naštartovať káder

Najmä v úvode sezóny, keď sa nové mužstvo dáva dokopy a postupne si na seba hráči zvykajú, budú zápasy predovšetkým viac o bojovnosti ako o atraktívnom basketbale.

„Chlapci do toho musia dať srdce. Najbližšie nás čakajú dva zápasy vonku. Chceme uspieť v Levoči aj v Prešove a tým naznačiť naše ďalšie možnosti,“ skonštatoval Gacík.

Postup do extraligy zrejme nebude hlavným cieľom Košičanov v aktuálnej sezóne.

„Chceme sa zamerať na naštartovanie kádra. Určite momentálne nemáme ambície na postup aj z dôvodu nižšieho rozpočtu a taktiež nedostatočných podmienok. Celé je to len o tom, aby košický basketbal nezanikol. Uvidíme, čo sa nám podarí do budúcna vybudovať,“ uviedol Gacík.

Trénujú dvakrát do týždňa

Tréner košických basketbalistov bol milo prekvapený zo záujmu o prvoligový basketbal.

„Na náš prvý domáci zápas prišlo do Angels arény okolo 400 ľudí. Osobne si myslím, že o mužský basketbal je v Košiciach záujem, takže my sa budeme snažiť postupne zlepšovať svoje výkony, aby si aj diváci prišli na svoje.“

Mužstvo, ktoré funguje na amatérskej úrovni, má tréningy len párkrát za týždeň.

„Klasické tréningy máme dva a okrem toho jeden dodatkový, keď hrávame spolu s juniormi. Zatiaľ máme len takéto možnosti, je to samozrejme málo. Uvidíme, ako sa to vyvinie do budúcna.“

Gacíkovým asistentom je Jozef Rešetár, s ktorým majú za sebou už viacero spoločných sezón v rôznych kategóriách.

„Poznáme sa dlhé roky a máme spolu priateľský vzťah. V našej spolupráci nevidím žiadne problém. Navzájom sa dopĺňame jednak názormi a tiež basketbalovými skúsenosťami.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Gacík: S Rešetárom sa dopĺňame názormi a skúsenosťami