Gáborík s Los Angeles otočili sériu z 0:3 na 4:3 a postúpili

S číslom 12 o puk bojuje Slovák Marián Gáborík v drese Los Angeles.
S číslom 12 o puk bojuje Slovák Marián Gáborík v drese Los Angeles. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|1. máj 2014 o 06:41

Play-off v NHL pozná kompletné zloženie druhého kola. Zo siedmeho zápasu postúpili aj Minnesota, NY Rangers a Los Angeles.

BRATISLAVA. Slovák Marián Gáborík si zahrá aj druhé kolo play-off. Los Angeles otočili stav série z 0:3 na 4:3 a postúpili. V druhom kole ich čaká Anaheim.

Slovák Marián Gáborík v rozhodujúcom siedmom zápase zaznamenal asistenciu pri prvom góle Doughtyho.

LA sa podaril dokonalý obrat

Los Angeles ako deviaty tím v histórii play-off NHL doviedol sériu do vyrovnaného stavu zo stavu 0:3 na zápasy a len štvrtým mužstvom, ktorému sa podaril dokonalý obrat z 0:3 na 4:3.

Predchádzajúcim bola Philadelphia - tá takto zdolala Boston v semifinále Východnej konferencie v roku 2010.

V jej drese vtedy hrali aj súčasní dvaja útočníci Kings Jeff Carter a Mike Richards. Obaja sa stali prvými hráčmi s dvojnásobným dokonalým obratom na konte.

"Víťazstvo je výsledkom nášho tímového ducha. Ani na sekundu sme si nepripustili, že séria je už stratená. Navzájom sme sa povzbudzovali, verili sme, že šanca tam stále je. Za to všetko som na svoj tím veľmi hrdý," usmieval sa po zápase losangeleský kapitán Dustin Brown.

"Je to fantastické. Podarilo sa nám niečo, na čo budeme spomínať do konca našich životov. A ešte sme neskončili," povedal obranca Drew Doughty.

((foto))

Postúpila aj Minnesota a Rangers

Vyrovnaná séria medzi Coloradom a Minnesotou sa úspešne skončila pre Wild, ktorí triumfovali taktiež 4:3 na zápasy. Postup si zaistili po víťazstve 5:4 pp.

V semifinále Východnej konferencie si zahrá NY Rangers. V rozhodujúcom siedmom zápase zdolal Philadelphiu tesne 2:1 a v sérii triumfoval 4:3. O víťazný gól sa v 32. minúte postaral Benoit Pouliot.

Švédsky brankár Rangers Henrik Lundqvist sa v kľúčovej tretej tretine, v ktorej sa Flyers enormnou snahou snažili vyrovnať a poslať duel do predĺženia, prezentoval viacerými výbornými zákrokmi. V dobrých príležitostiach proti nemu neuspeli Claude Giroux či Jakub Voráček.

"Nie nadarmo je Henrik chrbtovou kosťou nášho tímu. Ak chytá tak ako dnes, skórovať proti nemu je veľmi ťažké. Dôležitými zákrokmi vniesol pohodu a kľud na hokejky nás všetkých," komentoval Lundqvistov výkon obranca Rangers Ryan McDonagh. Súperom New Yorku bude Pittsburgh.

Play-off NHL

San Jose - Los Angeles 1:5

- séria 3:4, postúpilo LA Kings

Góly: 21. Irwin (Hertl, Sheppard) - 25. Doughty (J. Carter, GÁBORÍK), 39. Kopitar (Justin Williams, Clifford), 45. Toffoli (Pearson, Muzzin), 58. D. Brown (Kopitar), 60. Pearson (Lewis)

New York Rangers - Philadelphia 2:1

- séria 4:3, postúpil NY Rangers

Góly: 24. Carcillo (Zuccarello, Klein), 32. B. Pouliot (D. Brassard, Stralman) - 45. Akeson (B. Coburn, Matt Read)

Colorado - Minnesota 4:5 pp

- séria 3:4, postúpila Minnesota

Góly: 3. Holden (J. McGinn, Duchene), 14. J. McGinn (Hishon, R. Wilson), 43. Stastny (Parenteau, Guenin), 52. E. Johnson (Parenteau, Duchene) - 9. M. Koivu (Ch. Coyle, Moulson), 28. Heatley (Mikael Granlund, Brodin), 47. Niederreiter (Brodziak, Heatley), 58. Spurgeon (Niederreiter, Brodziak), 66. Niederreiter (Brodziak, Heatley)

Slovák v akcii

Marián Gáborík (Los Angeles) 13:26 0 1 1 0 1 2

legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty

Zloženie druhého kola play-off

Boston - Montreal

Pittsburgh - NY Rangers

Minnesota - Chicago

Anaheim - Los Angeles

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gáborík s Los Angeles otočili sériu z 0:3 na 4:3 a postúpili