Futbalový chuligán z Trnavy dostal podmienku

Ani Trnavčania sa v sobotu nesprávali slušne. Okrem vulgarizmov používali pyrotechniku, ktorá je u nás zakázaná.
Ani Trnavčania sa v sobotu nesprávali slušne. Okrem vulgarizmov používali pyrotechniku, ktorá je u nás zakázaná. (Autor: SITA)
Jozef Kotris|31. mar 2010 o 20:00

Len kamerový systém, ktorý bude pri vstupe identifikovať fanúšikov, vraj vyrieši problémy na štadiónoch. Prvý výtržník dostal za vyčíňanie v nedeľu podmienku.

TRNAVA. Zabrániť podobným výtržnostiam futbalových chuligánov, aké zažila Trnava v nedeľu v zápase so Slovanom, sa podľa Únie ligových klubov podarí iba poriadnym kamerovým systémom na štadiónoch.

Ten by nielen filmoval divákov na tribúnach, ale pri vstupných turniketoch by identifikoval fanúšikov a tým, ktorí už v minulosti vyvádzali, by nedovolil vstúpiť do areálu štadióna.

„V spolupráci s futbalovým zväzom je vytvorená databáza takýchto osôb, ktoré nebudú vpustené na štadióny. Neodmysliteľnou súčasťou systému bude v najbližšej budúcnosti aj funkčný turniketový systém jednotlivých štadiónov spojený s predajom lístkov na meno," píše sa v správe zo zasadania únie.

Vedenie najvyššej ligovej súťaže bude podľa jej šéfa únie Karola Belaníka iniciovať potrebné legislatívne zmeny. Jedným z nich je zákon umožňujúci zriadenie mobilných súdov na štadiónoch, ktoré majú odo dnes umožniť bezprostredne reagovať na výtržnosti chuligánov.

Využiť by sa malo skrátené konanie, vďaka ktorému už pozná trest aj 19-ročný výtržník z Cífera, ktorého polícia zadržala v nedeľu v Trnave za výtržníctvo, čo je trestný čin. Napokon dostal trojmesačný trest s ročnou podmienkou.

Za zapálenie vlajky v sektore hostí ešte nepotrestali nikoho, podľa hovorcu trnavských policajtov Ľuboša Homolu „je to dlhší proces, v rámci ktorého musí polícia zhliadnuť niekoľko hodín záznamov".

((koto))

Slovan doma bez divákov

Na základe rozhodnutia Disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu odohrá úradujúci majster ŠK Slovan Bratislava najbližší domáci zápas bez divákov. Belasí tak v sobotňajšom dueli 26. kola Corgoň ligy proti MFK Košice nastúpia na Pasienkoch pred prázdnymi tribúnami.

Rovnaký trest, avšak s podmienečným odkladom, vymerala DK SFZ na stredajšom mimoriadnom zasadnutí aj Spartaku Trnava. Informáciu priniesla TV Markíza vo svojom večernom spravodajstve. Oba tímy potrestala disciplinárna komisia za incident, ktorý sa odohral v nedeľňajšom šlágri 25. kola ligy.

TASR

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbalový chuligán z Trnavy dostal podmienku