Plzeň šokovala Bayern a v závere otočila. V Lige majstrov sa darí aj Trenčínu

Hráči AS Trenčín U19.
Hráči AS Trenčín U19. (Autor: AS Trenčín)
Michal Šášky|6. okt 2022 o 08:45

Mládežnícka Liga majstrov sa vyvíja opačne ako seniorská súťaž.

BRATISLAVA. Famózne výkony SSC Neapol, nečakané prehry Atlética Madrid a český majster Viktoria Plzeň stále čaká na svoj prvý bod.

Tak sa po polovici zápasov vyvíja skupinová časť Ligy majstrov. V tej mládežníckej je však Neapol bez bodu posledný, Atlético Madrid vedie tabuľku a Plzeň v utorok šokovala Bayern.

Mládežnícka Liga majstrov vo svojej hlavnej fáze kopíruje zloženie skupín seniorskej súťaže. Výsledky sú však v niektorých prípadoch diametrálne odlišné.

Slovensko má zastúpenie v majstrovskej vetve, kde Trenčín ako víťaz prvej dorasteneckej ligy vyzval litovský Žalgiris Vilnius, na seniorskej úrovni zhodou okolností súpera bratislavského Slovana v Európskej konferenčnej lige.

Plzeň dokonale zaskočila Bayern

V utorok si český majster Viktoria Plzeň opäť po deviatich rokoch zahral na ihrisku Bayernu Mníchov. V bránke stál nečakane slovenský brankár Marián Tvrdoň, nastúpil aj Erik Jirka.

Futbalisti Plzne však odchádzali domov po identickom debakli ako naposledy. V Allianz Arene prehrali vysoko 0:5.

Kreatívni hráči nemeckého veľkoklubu absolútne rozobrali defenzívu českého tímu. Už po dvadsiatich minútach viedli rozdielom triedy, po hodine zápasu bol rozdiel päťgólový.

V predvečer zápasu sa však Česi postarali o veľké prekvapenie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Plzeň šokovala Bayern a v závere otočila. V Lige majstrov sa darí aj Trenčínu